HAY nytænker populær Sonos-højtaler

Sonos' krystalklare lyd møder HAY's stilsikre fornemmelse for moderne design i et nyt samarbejde, der dypper Sonos One - mærkets første smartspeaker - i tre iøjefaldende farver: rød, grøn og gul

Samarbejdet blev i går afsløret på messen Salone del Mobile i Milano, hvor Sonos udstiller frugterne af projektet med det danske designfirma på HAY’s messeområde i Palazzo Clerici.

»HAY er et firma, hvis arbejde vi har stor respekt for, og hvis designfilosofi går godt i spænd med vores egen. I HAY har vi fundet en partner som vi både kan udforske og udvikle lyd som arkitektonisk element i hjemmet med«, siger Tad Toulis, Design VP hos Sonos.

»For mig er farve et af de mest afgørende redskaber i designprocessen, så det var meget vigtigt, at vi ikke bare skabte en farveskala, der så smuk ud. Farver kan skjules og forsvinde helt eller give kontrast – et større farvespænd har ikke bare en stor virkning i sig selv, men giver muligheden for at sammensætte hjemmet på nye måder. Højttalere fortjener at blive behandlet som møbler; stærke, uafhængige genstande, der kan falde i ét med rummet eller skille sig ud – funktionelt tilbehør til ethvert rum, som passer til forskellige behov og forskellige omgivelser«, siger Mette Hay, medgrundlægger af HAY.

Den lille kollektion bestående af de tre farvestrålende højtalere lander i Sonos’ egne butikker i New York, London og Berlin samt på webshoppen Sonos.com fra september 2018. Samarbejdet vil også blive forhandlet i Hay House på Strøget i København som en limited edition i et begrænset styktal.

Debutkollektionen holder sig til rød, grøn og gul, men flere farvevarianter er allerede under udvikling. Præcis som mærkets almindelige Sonos One-højtalere og nyere produkter, kommer også HAY-højtaleren til at understøtte Apples AirPlay2, når denne bliver tilgængelig i Skandinavien.

Højtalerne i HAY x Sonos-kollektionen koster 1.999 kroner.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2228 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?