TEST: OnePlus Nord Buds 2 – billigt og godt headset

Det nye, billige, headset fra OnePlus leverer en overraskende god lyd til prisen, og fin komfort. Men der er et par småting der kunne være bedre

Normalt så hænger pris og kvalitet ret tæt sammen med headsets. Jeg har prøvet utallige headsets til lave priser, hvor lyden bare ikke lever op til minimumsforventningerne. Når vi så snakker om headsets fra OnePlus, så har jeg haft meget divergerende oplevelser her, hvor jeg ikke altid har fået den gode lyd i deres dyre headsets.

Så da jeg skulle teste deres nyeste headset i den billige ende af spektret, OnePlus Nord Buds 2, der kan købes fra omkring 550 kroner, så var jeg ikke specielt optimistisk.

Jeg oplevede da også allerede problemer fra starten af testen, hvor installationen gav mig problemer. Headsettet er designet til at fungere med Google Fast Pair, hvor du bare åbner etuiet og så burde det dukke op på din Android-enhed og det burde så være det.

For at give headsettet de bedste testmuligheder, så testede jeg headsettet sammen med en OnePlus-smartphone. Buds 2 fungerer fint sammen med andre Android-baserede enheder, men der er ekstra funktioner i headsettet, hvis du bruger det sammen med en OnePlus-enhed.

Det ændrede dog ikke på, at jeg havde problemer i starten. Min OnePlus-smartphone fandt ikke headsettet da jeg åbnede etuiet. En genstart af mobilen hjalp lidt – da jeg igen åbnede etuiet, så fandt min mobil headsettet. Men der var stadig ikke adgang til de specielle funktioner i headsettet.

Så jeg genstartede headset og mobil et par gange med forskellige resultater til følge. Nogle gange kunne jeg ikke se headsettet, andre gange så jeg det men kunne ikke bruge de specielle funktioner. Endelig kom der hul igennem, og jeg fik så lov til at opdatere firmware i Buds 2. Herefter fik jeg så – endelig – adgang til de specielle funktioner. Det skulle have været så let – men det var det bare ikke.

Om lidt vender jeg tilbage til de specielle funktioner – vi skal først lige snakke om komforten i headsettet.

Som antydet i starten af denne anmeldelse, så havde jeg ikke de store forventninger. Men komforten var langt bedre end jeg havde forventet i et headset til 500 kroner. Det er et ganske lille headset med små stilke der hænger ud af ørerne. Effekten er, at headsettet ender med at sidde elegant og diskret i ørerne. Så langt så godt.

Men det bliver bedre, for headsettet sidder godt fast i øret, og jeg kunne uden problemer bevæge mig rundt og hele tiden føle at headsettet sad godt fast.

Men træerne vokser ikke ind i himmelen. For efter et kvarters tid begyndte headsettet at presse lidt i mine ører. Ikke så meget at det blev decideret ubehageligt, men nok til at det irriterede mig en anelse. Jeg fik aldrig lov til at glemme at jeg havde det på, og det havde jeg gerne set.

Fin lyd, mærkelig transparent funktion

Da jeg så gik i gang med lydtesten, blev jeg igen positivt overrasket. Der er faktisk en ganske fortrinlig lyd i OnePlus Nord Buds 2. Ikke mindst fordi det lille headset understøtter Dolby Atmos og har indbygget en ret kompetent Dirac-lydtuner. Der er også indbygget aktiv støjreduktion, hvilket er en præmiere for mig i så billigt et headset.

Bassen var blød og flot, gav en fin og meget behagelig bund i musikken. Mellemtonerne gav en god bredde til musikken og diskanten var klar og fin. Af et headset til 500 kroner var jeg meget tilfreds med lydkvaliteten, og det uden at jeg havde været inde og arbejde med lyden i app’en.

Det bringer mig videre til støjreduktionen, som ligeledes var ret god og ikke mindst effektiv. Den fjernede ikke alle lyde, men den fjernede nok til at det var en markant bedre oplevelse med headsettet end uden. Men det gik dog galt da jeg prøvede funktionen ‘transparent lyd’. Headsettet lader ikke alene alle lyde fra omverdenen komme igennem, den forstærker dem også markant, og den gør dem kunstige og metalliske. Virkelig ubehageligt.

Spændende ekstra-funktioner

OnePlus har indbygget et par specielle funktioner som du kun finder i en OnePlus smartphone. I indstillingerne kan du finde hvad de kalder ‘Øretelefonfunktioner’. Her får du et par rigtig spændende funktioner. Udover at du kan slå støjreduktion og transparent til eller fra, så er der også en equalizer du kan bruge til at justere lyden med.

Du kan enten bruge nogle af de faste indstillinger, eller du kan bruge den grafiske equalizer og justere lyden.

Men derudover er der en funktion som OnePlus kalder for BassWave, der er slået til som standard. Den funktion forstærker bassen dynamisk, og er med garanti en af årsagerne til den fede bas der er i OnePlus Nord Buds 2. Du kan også indstille hvor kraftig funktionen er – standard er forresten ret god.

Her kan du også indstille, hvordan du betjener headsettet fra øredutterne, altså hvad sker der når du klikker en eller flere gange på højre eller venstre øredut.

Bedømmelse

Samlet vurdering 80%

Jeg kan rigtig godt lide OnePlus Nord Buds 2. Det har mange gode kvaliteter, ikke mindst en rigtig god lyd. Men naturligvis kunne jeg godt have brugt en lidt bedre komfort, og ikke mindst så havde jeg forventet en transparent lyd der virkede.

Men alt i alt så har du et godt headset til 500 kroner. Personligt ville jeg kaste lidt flere penge efter headsettet, ikke mindst hvis jeg skulle bruge det til at lytte til musik i, over længere tid.

Du kan læse mere om OnePlus Nord Buds 2 her.

Det koster OnePlus Nord Buds 2 lige nu

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.