TEST: Fænomenal lille mobil højttaler

Sonos Roam er en helt ny lille mobil højttaler, der udmærker sig på flere områder, og som hurtigt gik hen og blev min favorit

Der er ingen tvivl om, at Sonos har nogle fede produkter, og jeg har længe været fan af deres højttalere, både de store og de små.

Men mobil og Sonos har aldrig rigtig hørt sammen, og derfor var det også en spændende nyhed da Sonos kunne annoncere deres Sonos Roam højttaler for ikke så længe siden. Jeg har haft det lille dyr til test et stykke tid, og indrømmet – jeg er blevet vild med den. Ikke alene er den virkelig lille og meget mobil, den er også robust, lyder fantastiske og tåler lidt af hvert.

Læs også: Mobil højttaler fra Sonos lanceret

Jeg starter med opsætningen af Roam, der var super let. Det kræver naturligvis at du har en Sonos konto, men det er hurtigt klaret. Herefter finder app’en selv Roam når den tændes, og så skal man lige bekræfte at højttaleren også er din. Det kan enten gøres ved at indtaste et nummer der står på højttaleren, eller man kan give app’en adgang til mikrofonen i mobilen. Så udsender højttaleren en række beep, og derefter er højttaleren genkendt og installationen fortsætter.

App’en koblede så hurtigt Roam på mit trådløse netværk, og derefter var jeg klar til at lytte. Et enkelt spørgsmål blev dog stillet, og det var om jeg ville tillade at den løbende optimerede lyden, hvis jeg nu kom til at flytte på højttaleren. Personligt synes at jeg at det var et dumt spørgsmål, for naturligvis da.

Effekten var så, at højttaleren lige bruger et par sekunder når jeg flytter på den – eller lægger den ned – til at analysere omgivelserne og optimere lydbilledet. Det gør den gerne mens musikken spiller, og det er tydeligt at høre, at lyden lige justeres en anelse. Men altid til det bedre – hvorfor den funktion ikke bare altid skulle være på ved jeg bare ikke, den er super fed.

Lille højttaler, stor lyd

Med Sonos Roam sat op, gik jeg så i gang med at spille musik, og jeg blev næsten med det samme kastet bagover af overraskelse. Der er en imponerende stor og kraftig lyd i den lille sag.

At en højttaler med en størrelse på kun 168 x 62 x 60 mm og med en vægt på sølle 0,43kg kan levere så meget lyd er bare for vildt. Bassen er dyb og uden at være overdøvende så lægger den en super god bund i musikken. Mellemtonerne breder flot musikken ud til at fylde hele rummet, og en super flot og klokke klar diskant topper det hele af.

Sonos Roam er en lille elegant mobil højttaler med en imponerende god lyd. Foto: Sonos

Naturligvis kan jeg få bedre lyd i store og dyre højttalere, men denne lille sag koster kun omkring 1.350 kroner, og den fylder ikke mere end den godt kan ligge i min taske. Og så bliver lyden bare suveræn god.

Samtidig kan den spille vildt højt, og det fik den så lov til, altså lige til jeg fik klager…

Flere fede teknologier

Sonos har ikke stoppet her. For som sagt er Roam deres første mobile højttaler, og det betyder at den også kan bruges uden at have adgang til et trådløst netværk. Så snart den fjernes fra dit WiFi så skifter den over til bluetooth, og så kan du bare streame til den direkte fra din mobil.

Og så er det lige at der kommer en lille genialitet her – den forvandler alle dine Sonos-højttalere til bluetooth-enheder. Den kobler sig automatisk op i dit Sonos-setup, og hvis du så vælger at streame til den via bluetooth, ja så kan du faktisk spille til samtlige af dine Sonos-højttalere – se det er altså frækt, hvis du spørger mig.

Roam kan også oplades trådløst, hvilket jeg synes er fedt – over på min Qi-oplader, og så står den bare der og lader op, uden jeg behøver koble et usb-c-kabel til den, whats not to like?

Men det er nu ikke fordi jeg behøver oplade den så tit. Sonos lover op til 10 timers spilletid på den. Jeg kunne trække omkring 9 timer ud af den, men det er nok fordi jeg har en tendens til at spille meget højt, og det dræner lidt mere strøm, end hvis du begrænser volumen lidt.

Højttaleren er vand tæt, tåler at blive smidt rundt med og er generelt meget mobil. Jeg er vild med Sonos Roam.

Bedømmelse

Samlet vurdering 100%

Med Sonos Roam har jeg fået en helt ny favorit-gadget. Denne lille højttaler er bare genial. Mobil, robust og med fantastisk lyd er der ikke meget at sætte en finger på. Prisen er absolut også i den gode ende, og når den så oven i købet kan kobles til resten af dit Sonos-setup er der bare ingen tvivl om, at denne højttaler skal have den absolut bedste karakter jeg kan give den.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3465 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?