LG klar med nye soundbars

De nye soundbars fra LG får både Dolby Atmos og DTS:X, og så skulle de være designet med miljøet i tankerne

LG Soundbar SP9YA. Foto: LG

Den store elektronikgigant LG, er nu klar med deres 2021 sortiment af soundbars, som skulle byde på smarte funktioner og nyt design, der skulle passer til de nyeste LG tv-modeller. De nye soundbars har fået navnene SP11RA, SP9YA, SP8YA, SP7Y og SPD7Y – fede og mundrette navne, ikke sandt?

Men noget af det der er sket med de nye lydbjælker fra LG er, at vi som brugere nu kan drage nytte af AL Sound Pro-funktionen der er i LGs tv-modeller. Lyd fra tv’et afspilles gennem soundbaren via TV Sound Mode Share, som kombinerer lydbehandlingen fra AI Sound Pro, og lydkvaliteten i LGs nye soundbarer.

De nye soundbars fra LG er ganske diskrete, men skulle give en flot lyd til hjemmebiografen. Foto: LG

Ikke overraskende har de de samme lydtilstande som de nyeste tv fra LG, så det skulle være let at skifte mellem soundbar og tv med fjernbetjeningen.

Som snart sagt alt nyere elektronik, så understøtter de Google Assistant, Amazon Alexa og Siri, så hvis ud ikke orker fjernbetjeningen, så kan du bare tale til den i stedet. Og fordi de understøtter Apple AirPlay 2 kan du streame din musik direkte fra din iPhone, iPad eller Mac.

Alle de nye soundbars understøtter Dolby Atmos og DTS:X, og fordi de er Dolby Vision-kompatible med 4K-gennemgang, så skulle lydoplevelsen i hjemmebiografen være imponerende. Det må naturligvis testes, så snart jeg får mine hænder på en af de nye soundbars.

De er udstyret med en AI Room Calibration, som skulle give optimal lyd i alle miljøer. For de opmåler rummet og tilpasser automatisk lydindstillingerne til rummets karakteristika. AI Sound Pro bruger adaptiv lydkontrol, der automatisk justerer frekvensomfanget og lydfeltet afhængig af, om du afspiller nyheder, musik eller film.

Tænkt på miljøet

LG har længe haft et godt øje til miljøet og udviklet produkter der er med til at spare på ressourcerne. Det gælder så også med de nye soundbars, hvor LG har taget en mere miljøvenlig tilgang når det kommer til produktudvikling, emballage og levering af de nye lydbjælker.

Derfor har de også modtaget, som de første lydprodukter i branchen, SGS Eco Product Certification.

I flere af modellerne har LG erstattet materialer med genbrugsmaterialer, fx stof fremstillet af genbrugte PET-flasker.

LG har også indført ny emballage med mindre miljøpåvirkning til hele soundbar-serien. Den er hovedsageligt fremstillet af genanvendt pap og betydeligt mindre EPS-skum og -plast.

Endelig har LG designet emballagen som L-former, hvilket skulle give plads til flere enheder på samme lastbil, og derved sikre mindre CO2-udledning under transporten.

Jeg er glad for at se, hvordan firmaer som LG tager ansvar for miljøet, og kan kun bifalde det.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3281 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?