Imponerende lyd til gameren

Endelig er der et gaming-headset på markedet der ikke ligner en billig blinkende neonreklame, og som leverer en fantastisk lyd til dit spil

Det nye brand LucidSound har rødder i Tritton, der længe har været legendariske i lydkredse. LucidSound har lige introduceret deres første headset LS30, og Tech-Test har som første medie i Danmark haft mulighed for at teste det, og vi er imponerede.

Det første indtryk er luksus og klasse. Headsettet er super elegant og designet i klassiske sorte farver og aluminium bøjle. Der er ikke nogle blinkende lamper eller billig plastikmateriale, og ørepuderne er udført i meget behagelig læder.

Rent designmæssigt er det en fryd for øjet, og umiddelbart tænker man på et headset der er beregnet til at sidde med, når man for alvor skal fordybe sig i musikken.

Men dette headset er rettet mod gameren – den gamer der for alvor vil have kvalitetslyd i øret når der skal spilles.

LucidSound har (derfor?) valgt at målrette LS30 mod konsolgameren, nærmere betegnet folk der spiller på PS3, PS4, Xbox 360 eller Xbox One. Det er umiddelbart en beslutning vi ikke helt forstår, for vi er rigtig mange der med stor fornøjelse gamer på vores computer, både Mac og pc. Men det er altså beslutningen og det er så udfra de præmissers vi har testet headsettet.

At det er målrettet mod konsollerne betyder ikke, at det ikke kan bruges sammen med din pc eller Mac, men du kan ikke koble trådløst op mod dem, og den EQ-funktion som er en vigtig del af headsettet virker kun ved en trådløs opkobling.

Fantastisk lyd, smart betjening

Vi testede lyden i LS30 på fire forskellige platforme. Dels en trådløs kobling til vores Xbox 360, dels trådet til vores mobil, trådet til vores Mac og trådet til vores pc. Der er så lige det at sige om den trådede forbindelse, at du ikke skal være for langt væk fra din computer. Det medfølgende audio-kabel er ret kort. Så hvis du vil bruge headsettet med en kablet forbindelse, så skal du måske overvejer at investere i et længere kabel.

At oprette en trådløs forbindelse til vore Xbox var let. Den medfølgende dongle blev sat ind i Xbox’en og headsettet tændt. Et tryk på en (godt gemt) knap på donglen skabte så forbindelse og headsettet var klar til brug.

Nu var det så at magien begyndte at udspille sig. For LucidSound har altså lavet et par genistreger da de designe dette headset.

For det første har de lavet en boom-arm der indeholder en mikrofon. Denne boom-arm kan let afmonteres, og når det er gjort betyder det ikke, at du ikke længere kan tale ned i headsettet. Det slår nemlig helt automatisk over på intern mikrofon, der faktiske har en overraskende god lyd. Den kan du f.eks. bruge hvis du benytter LS30 som headset til din smartphone og du skal besvare et opkald.

Hver ørekop har så to funktioner, dels er der et hjul som du kan bruge til at skrue op og ned for lyden. Det ene skruer op og ned for lyden i dit spil, det andet i lyden på din mikrofon/den du taler med.

Derudover så fungerer ørekoppen også som en stor knap. Et klik på en ene og du muter lyden i din mikrofon, det andet muter lyden i dit spil. Og hvis du modtager et opkald, så kan du også besvare det ved at trykke på en af ørekopperne.

Det skønne her er, at den betjening er let at nå og enkelt at bruge, og det virker. Samtidig så er det en integreret del af designet, så dit headset er stadig elegant og flot. Det sætter vi stor pris på.

Endelig kom vi til lyden, og har blev vi med det samme næsten blæst væk. Headsettet var klart optimeret til lyd i spil. Der var en fantastisk bas som virkelig gav en fantastisk oplevelse i vores spil. Vi kunne høre alle detaljerne i de spil vi spillede, og når en kugle kom flyvende forbi hovedet på os, så følte vi næsten kuglen passere.

Det var en vild oplevelse. Vi har. Faktisk aldrig før oplevet så dynamisk og levende lyd, og det var svært at lægge headsettet fra os igen.

Inden vi gik videre i vores test, så prøvede vi lige den EQ-funktion der var indbygget. En knap gjorde at vi kunne skifte mellem tre forskellige EQ-indstillinger, og derved optimere lyden i vores spil. Der var da også enkelte af dem der nød godt af EQ-funktionen, specielt dem der havde overdrevet brugen af bas, og hvor den ellers kunne virke ødelæggende. LS30 hjalp her til at give en balanceret lydoplevelser i stort set alle de spil vi testede med.

lucidsound ls30

Også god til musik

Selvom LS30 er optimeret til spil, så er der intet i vejen for at du kan bruge det til at lytte til musik, og hvis du kobler det til din smartphone, så er det nok også det du ønsker at gøre.

Her har headsettet dog sine begrænsninger, dels skal du kable det sammen med din smartphone/pc/Mac, dels fungerer EQ-funktionen kun når du har en trådløs forbindelse.

Men ikke desto mindre så får du en super god lyd, hvis du vælger at bruge det til at lytte til musik. Nok er bassen noget mere fremtrædende end i traditionelle musik-headsets, men LucidSound gøre altså et eller andet med musikken. For helt den samme følelse af en bas med drøn på som når du spiller, oplever du ikke. I stedet får du en dejlig behagelig lyd, specielt hvis du går rundt med headsettet på, og din smartphone i lommen. Irriterende er det dog, at du skal være kablet. Man er godt nok bundet til at være tæt på smartphone/pc/Mac.

Vi testede det også i både spil og til musik på vores pc og Mac og resultatet det samme. Vi fik en suveræn god oplevelse i spil, og en rigtig god oplevelse ved musik. Igen her var det irriterende, at vi skulle være meget tæt på lydudgangen på vores computer, for kablet var alså alt for kort til den øvelse.

Det samlede indtryk

Når det kommer til headsets til gameren, så er der ingen tvivl om, at dette headset er suverænt, og samtidig er det meget behageligt af have på selv i længere perioder ad gangen. Det kom faktisk lidt bag på os, for LS30 er et meget tungt headset, men det sidder behageligt rundt om øret, og bøjlen rundt om hovedet er godt polstret. Ergonomien er i top, og det er meget vigtigt i et gamer-headset.

Samtidig så er prisen faktisk ikke speciel høj. Den ligger på et meget attraktivt niveau, og derved formår LucidSound igen at imponere os.

Derfor tildeler vi da også LS30 vores Editors Choice. Det er klart det headset som vi ville vælge som et gaming og all-round headset. Ikke alene giver det en god og flot lyd, det er også pænt og elegant. What’s not to like?

Produktinformation

 • Produktnavn: LS30
 • Producent: LucidSound
 • Højttaler størrelse: 50mm
 • EQ-tilstande: Normal, bass boost, trebel boost
 • Output: 70mW 32ohm pr. kanal
 • Frekvensområde: 20-20.000Hz
 • Karakteristisk SPL: 97 +/- 3dB
 • Kompatibelt med: PS3, PS4, Xbox One, Xbox 365, smartphone via 3,5 mm jack.
 • Input: 3,5 mm optical in, 3,5 mm Aux in, USB Power/voice (mini-B)
 • Batteri: Genopladeligt
 • Batterilevetid: Op til 15 timer
 • Vægt: 188 gram
 • Set til: 1.300 kroner
 • Mere information hos LucidSound

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%gold_choice_new

Det er en fornøjelse at bruge LS30 når der skal games. Headsettet har en fantastisk lyd til spil og ergonomien er i top. Det oser af klasse og luksus, også er det ikke specielt dyrt. En klar favorit her på redaktionen.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3703 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?