TEST: App der gør det lettere at putte børn

Alle børneforældre ved det godt - ritualer omkring putning gør det lettere at få børnene i seng. Men det kan være rigtig svært at huske. En ny dansk app hjælper dog med til det, og gør det spændende for barnet at komme i seng

Hvis du har, eller har haft, børn der skal puttes om aftenen, så ved du også godt hvor svært det kan være at få dem i seng, og ikke mindst få dem til at sove.

Jeg kender det fra min egen datter, hvor hun ikke altid synes at det er sengetid, når jeg siger det. Alle teorier siger at ritualer og faste sengetider gør det lettere for børn og forældre, men jeg ved også hvor svært det kan være at huske et givent ritual.

Her kommer så en ny app til hjælp, Vilters Godnathistorier. Det etablerer et ritual, som børn og forældre selv kan strikke sammen, og der er en række historier som man så efterfølgende kan læse for barnet. Det lyder simpelt, og det er det også. Men det er en række områder som gør app’en rigtig spændende, og jeg har klart en oplevelse af, at det har gjort det lettere at huske putteritualet.

Det hele starter med at du indtaster ganske få oplysninger om dit barn, eller børn. Alder og navn primært. Du vælger sengetid, og så kan du vælge de ting der skal indgå i historierne du skal læse. Ting som navnet på dit barns bamse, og måske tre bedste venner samt den by I bor i.

Herefter skal der vælges ritualer, noget jeg gjorde sammen med min datter Natacha. I virkeligheden er den en række sten du lægger oven på hinanden, og som så kan udstyres med ikoner, fx en seng, hårbørste, tandbørste og så videre. På den måde fik jeg hurtigt etableret et ritual som bestod i: klargøring af seng, børst tænder, børst hår, gør bamser klar og sørg for at der er vand.

Efterhånden som opgaverne klares, klikker min datter så opgaverne af, og når alle er klaret bliver der åbnet op for aftenens historie. Og her kommer der så en virkelig smart ting – for børnene har, sammen med Vilter Ørngot, hovedrollen i alle historierne.

Vilter Ørngot er Drømmepilot, og i alle historierne tager han børnene med ind i drømmeland på eventyr.

Natacha er vild med de historier. Hun spørger hver aften om Vilter har sagt at hun skal i seng, og hun glæder sig til historierne og de løjer som Vilter tager hende med ud på. Endnu bedre bliver det når han også tager hendes venner med i historien.

En af de ting som vi alle her i familien synes er virkelig godt ved Vilters univers er, at historien på samme tid er afsluttet og fortsat. Den konstante er Vilter, barnet og de drømmebolsjer som han deler ud af, det nye er at de altid oplever noget andet.

Da jeg startede med at teste Vilters Godnathistorier, var app’en kun til iPad, men jeg kan se på Vilters.dk, at den nu også findes til Android. Super godt.

Jeg vil klart anbefale at den også bliver installeret på en telefon som hører til barnet eller børneværelset. For under hele putteritualet har du ingen adgang til din mobil. Og hvis du jeg fra tid til anden er ude og rejse, så nytter det ikke noget at du har aftenritualet med i lommen, vel?

Og det kan sagtens lade sig gøre at logge ind på flere enheder, så du ikke er afhængig af altid at skulle bruge samme mobil.

Alt er dog ikke helt godt. For det kan godt være at det er blevet lettere at få Natacha i seng. Men Vilters Godnathistorier har ikke ændret på, hvor længe det tager for hende at falde i søvn. Når du er færdig med at læse aftenens historie, så starter der en godnat-melodi, men den løb Natacha hurtigt sur i, og gider absolut ikke høre på den længere.

Men jeg kan godt lide ideen, og hele universet med historier er rigtig godt. App’en er gratis i 14 dage, og derefter skal du så betale for at bruge den, og det vil så koste små 350 kroner om året. Du kan også vælge at købe nye historier og så har folkene bag, en masse andre ting du kan købe, så som personliggjorte bøger og meget mere.

Der er 70 historier i app’en, og hver tager 10-20 minutter at læse op, og så må du selv afgøre om det er prisen værd.

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%

Jeg kan rigtig godt lide Vilters Godnathistorier. Det er en god app, der gør det let at få barnet puttet om aftenen. Jeg har dog ikke kunne mærke at det er blevet lettere at få min datter til at sove.

Historierne er spændende, og det er fedt at de er personliggjorte – det gør det virkelig til et hit at læse dem op.

Indtil videre virker den ikke ordentligt på iPad, men udviklerne bag har oplyst at de kigger på at få den til at se ordentlig ud på den platform også.

Læs mere om Vilters Godnathistorier her.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3702 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?