Fem fede gratis apps til bilisten

Apps er blevet en integreret del af vores hverdag, og der findes apps til alle formål – også til bilturen. Vi kigger på fem gratis apps der kan gøre livet lidt lettere for dig som bilist

Sponsoreret indhold. Biler og apps går rigtig godt sammen – ikke mindst i takt med at biler har fået anlæg der understøtter både iOS og Android. Men det er nu ikke nødvendigt at have sådan et anlæg i bilen for at nyde godt af bilvenlige apps – i denne artikel kigger vi på fem apps der gør livet lettere for bilisten, og som alle har en ting til fælles – de er gratis.

Waze – fællesskabsbaseret navigation

Waze: Gratis navigation til både iOS og Android.

Waze er oprindelig et israelsk produkt, men for et stykke tid siden har Google opkøbt firmaet. Waze adskiller sig markant fra andre navigationssystemer, for det er i høj grad baseret på det input der kommer fra alle der bruger Waze.

Selve kortet kommer fra Google, og det samme gør en del af trafikinformationen. Men brugerne rapporterer automatisk hvordan trafiksituationen er. Derudover kan du som bruger give informationer om alt lige fra vejarbejde og ulykker, til parkerede biler og spærrede veje.

Waze er gratis at bruge, men kræver at du har en aktiv dataforbindelse.

Waze til iPhone

Waze til Android

EasyPark

Easypark. Let parkering til både iPhone og Android

I det meste af Danmark er der efterhånden indført krav og betaling for parkering. Og personligt hader jeg at rende rundt og lede efter parkeringsautomaten for at betale for min parkering.

Med app’en EasyPark er det muligt at parkere i langt det meste af Danmark, og betale direkte i app’en. Du sætter bare bilen, angiver hvor lang tid du vil parkere, og det er det. Skulle du få brug for at forlænge parkeringen, så kan du gøre det direkte i app’en, uden at være i nærheden af din bil.

I flere og flere parkeringshuse kan du også betale direkte med EasyPark, ja faktisk så kan du flere steder bare køre ind i p-huset, og ud igen. Din bil genkendes på nummerpladen, og betaling sker automatisk.

EasyPark og også gratis at bruge, og den har aldrig svigtet mig.

EasyPark til iPhone

EasyPark til Android

Autodoc

Billede taget fra webstedet Autodoc

Hvis du hører til blandt dem der pusler om bilen selv, lige fra småreparationer til de større operationer, så ved du også godt, at du skal bruge forskellige bildele til din bil. Men hvilke er de rigtige?

Personligt så ringer jeg rundt til værksteder og forhandlere for at finde ud af, hvad jeg skal bruge – men der er faktisk en lettere vej. App’en Autodoc er en app der ikke alene kan finde de dele til din bil, du kan også købe dem med et enkelt klik.

I øjeblikket indeholder app’en over 1.000.000 autodele til 5.914 forskellige modeller, fra 45 bilfabrikanter, og dem har du så adgang til, direkte på din smartphone.

AUTODOC.DK er tysk, og fungerer godt, og efter hvad jeg kan se er priserne rimelige.

Autodoc til iPhone

Autodoc til Android

ParKing

Find let bilen med ParKing, app til både iPhone og Android

Ved du altid hvor du har parkeret din bil? Personligt så render jeg ofte rundt og leder efter den, hvis jeg parkerer et sted jeg ikke lige er vandt til. F.eks. på en større parkeringsplads eller hvis jeg er på besøg i en by jeg ikke lige er vandt til at komme i.

Jeg render ofte rundt og leder efter min bil, og det er hamrende irriterende. Men med ParKing kan du let finde din bil – du skal bare lige huske at markere det i app’en når du parkerer.

App’en er let at bruge, og udover et par reklamer i den, der er ikke noget sted der kræver betaling – og jeg lever gerne med de få reklamer.

ParKing til iPhone

ParKing til Android

Kørebog

Hold styr på kørslen med Kørebog. Både til iPhone og Android

Jeg hører til blandt dem der kører meget, både privat og erhvervsmæssigt, i min egen bil. Til det kræver der en kørebog, og det er oplagt at have den på din smartphone – i disse app-tider.

Kørebog, eller Milage Book som den danske app også hedder, har en række spændende og fede funktioner som gør det let at holde styr på din kørsel.

Dels er det muligt at sætte den til automatisk at logge din kørsel, og det er også muligt at gemme alle dine data i skyen. Det kræver dog et betalt abonnement hos Milage Book.

Men selv i gratis-versionen er genial. Du sætter den i gang med at logge når du kører, og stopper den når du kommer frem. Noterer formål med turen og om den er privat eller erhvervsmæssig.

Alle dine kørsler er samlet på månedsbasis, og det er let at notere dem i dit kørselsregnskab.

Jeg bruger Kørebog dagligt, og vil absolut ikke undvære den.

Kørebog til iPhone

Kørebog til Android

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3611 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?