TEST: Fantastisk headset fra Bowers & Wilkins

Jeg har haft den store fornøjelse af at teste det nye headset, Px7 S2, fra Bowers & Wilkins, og jeg er nærmest blæst væk. Det er vildt fedt på alle måder

Bowers & Wilkins Px7S2. Foto: Bowers & Wilkins

Jeg blev med det samme småforelsket i Px7 S2 da jeg åbnede æsken med det nye headset fra lydspecialisten. Fedt design der bare nærmest skreg kvalitet, og jeg kunne ikke vente med at få det på hovedet.

Rent designmæssigt har Bowers & Wilkins vist lige kigget i retning af Sennheiser og deres MB660 som jeg testede for et par år siden. Ørekopperne er ikke overdrevent store, men store nok til at dække ørerne.

Ørepuderne er behageligt og ikke overdrevne store, og den diskrete brug af en enkelt farve, sætter en stor fed streg under, at dette headset altså er et du skal tage alvorligt.

Når det så kommer til komforten fortsætter den fede oplevelse. Px7 S2 giver dit hoved et kærligt, og fast, kram og slipper ikke igen. Men som med det gode kram, så er det bare fedt og dejligt og uanset hvor længe jeg havde Px7 S2 på, så var det en god oplevelse.

Ikke noget med at det bliver varmt eller ubehageligt at have det på. Ikke den følelse af at øret får samme egenskaber som en dårlig fast food burger, du ved – varm og klam på ydersiden og rød og blodig inden i…

Det betød heller ikke noget at jeg havde briller på under testen. For selvom headsettet sad relativ fast, så var ørepuderne af et materiale der kunne håndtere det. Mine briller generede ikke, og selv flere timer efter, var det stadig en fed oplevelse at have headsettet på sammen med mine skærmbriller.

Overdreven god lyd

Bower & Wilkins selv skriver at de sigter mod, at headsettet skal lade dig opleve lyden som kunstnerne havde tænkt sig den skulle lyde. Det er naturligvis en påstand der er svær at påvise. Men en ting er helt sikkert, jeg var vild med den lyd jeg fik serveret.

Bowers & Wilkins Px7 S2. Foto: Bowers & Wilkins

Uanset hvilken musiktypen jeg sendte efter headsettet, så leverede den et lækkert lydbillede. Med en bas der hørte til blandt de bedste jeg til dato har oplevet. Virkelig flot og behagelig. Den var tydeligvis til stede, men uden på nogen måde at overtage lydbilledet.

Diskanten var krystalklar, og alle de høje toner der skal afslutte musikbilledet kunne høres med stor nøjagtighed. Og det helt uden at de på nogen måde blev kunstige, som man ellers god kan opleve – du ved den lidt metalagtige lyd som man ind i mellem kan opleve fra de mindre gode headset.

Mellemtone var bred og flot – trak bas og diskant flot sammen – og var med til at give det fedeste lydbillede.

Også en app

Der er to måder headsettet kan kobles sammen med en smartphone på – enten direkte via telefonens bluetooth-indstillinger, eller via den medfølgende app fra Bowers & Wilkins. Begge dele fungerer fint, men der er et par gode grunde til at bruge app’en.

Dels får du mulighed for at opgradere firmware når der kommer ny, dels kan du indstille hvad multifunktionsknappen skal gøre og endelig så kan du her justere lidt på bas og diskant, hvis mener det er nødvendigt.

Det var nu ikke noget jeg brugte, for lyden var bare for fed ‘ud af boksen’.

På selve headsettet kan du skifte mellem støjreduktion, transparent lyd og ingen støjreduktion. Du kan springe frem og tilbage i musiknumre, du kan skrue op og ned for lyden, og du kan besvare og afslutte opkald.

Ikke noget overraskende, men noget der bare skal være der.

Men nu jeg er her, så skal jeg bare lige nævne støjreduktionen, for den er den bedste jeg har prøvet. Headsettet har seks mikrofoner der lytter til omgivelserne, og justerer den aktive støjreduktion, så den passer til det aktuelle lydbillede.

Det betyder at du ikke nødvendigvis oplever en massiv støjdæmpning af alt, men at støjdæmpningen ændrer sig efter behov. Når jeg sidder på mit kontor og arbejder, så er den næsten slået fra, og jeg kan ikke høre forskel på om jeg bruger støjreduktion, transparent lyd eller ingen støjreduktion.

Men så snart jeg bevæger mig ud i den virkelige verden, så ændrer situationen sig, og der er tydelig forskel på indstillingerne.

Bedømmelse

Samlet vurdering: 100%

Jeg er totalt solgt. Px7 S2 er let det bedste og fedeste over-ear-headset jeg har prøvet til dato. Komforten er helt i top, det ser eksklusivt ud og støjreduktionen er den bedste jeg har oplevet.

Lydbilledet er fantastisk og jeg har bare ikke lyst til at tage headsettet af igen, for det giver mig en musikoplevelse som jeg kun sjældent oplever.

Selvom headsettet ikke er billigt, så er det alle pengene værd, jeg kan kun på det varmeste anbefale dette headset.

Du kan læse mere om Px7 S2 her.

Det koster Px7 S2 lige nu

About Lars Bennetzen 3896 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.