Huaweis nye smartwatch har store aspirationer

Med teknologier der meget mindre om det vi kender fra Apple Watch og Samsung Active 2, har Huawei givet deres nye smarte ur en markant opgradering, og til en pris der ligger langt under det vi kender fra de Apple og Samsung

Huawei er i høj grad kendte for deres smartphones, men her på det sidste også for deres udelukkelse fra amerikanske teknologier, blandt andet Googles tjenester.

Men Huawei udvikler også smarte ure, og deres Watch GT2e er lige blevet lanceret, og det kommer på det danske marked d. 20. april i år. Og hvis du er på jagt efter et flot smartwatch, med masser af spændende funktioner, uden at skulle ud og betale en arm og et ben for det, så tjek lige ud her.

Designmæssigt har Huawei valgt at holde sig til det klassiske udseende – en rund urskive og med mulighed for at hente, og købe, masser af forskellige urskiver som du kan bruge med uret. Faktisk lover Huawei at der findes over 200 forskellige af slagsen, alt efter hvilket land du befinder dig i.

Urskiverne er designede til at udnytte de mange fitness-funktioner som uret indeholder, og derfor skal de da også hentes fra Huaweis Health app, som du for resten sagtens kan hente på Google Play. Udover de mange urskiver, så er der en detalje jeg synes er speciel interessant, nemlig at du kan brugertilpasse urskiverne. Ja faktisk kan du uploade dit eget billede og lave dit helt eget layout af urskiven, se det lyder nu spændende.

En af de ting jeg selv er meget interesseret i når det kommer til smarte ure, er deres evne til at spore logge din træningstid. Her kommer GT 2e med 15 træningstilstande, 7 til indendørstræning og 8 til udendørstræning. 

Huawei leverer ikke analyserne at træningssessionerne alene. De har et samarbejde med Firstbeat Technologies, der blandt andet sikrer at uret kan levere VO2Max målinger – når du træner udendørs altså.

Udover de 15 træningstilstande uret kommer med, så kan du tilføje 25 yderligere, og dem kan du vælge fra en liste af 85 forskellige træningstyper. Så mon ikke der findes en til dig også? Jeg er spændt på at se, hvilke træningstilstande der findes, og ikke mindst hvor præcist uret måler.

Nå ja – jeg skal da også lige nævne, at uret automatisk kan spore opdage når du træner – altså hvis det er en af seks træninger som uret genkender, så som løb, gang, cross trainer osv.

Kræver ikke telefon

Når du træner, specielt hvis du hører til typen der godt vil ud og løbe, så behøver du ikke tage din mobil med dig. For dels så har uret indbygget GPS, så det kan tracke din rute. Her er det så lige at der måske kommer lidt grus i maskineriet, for uret må jo ikke bruge Google Maps, så det kræver en anden kortleverandør, og jeg ved faktisk ikke om den funktion virker i Danmark. Men det skal da testes.

En anden funktion er, at du kan gemme op til 500 sange på uret, og parre det med et trådløst headset, så du heller ikke her har brug for mobilen på løbeturen. Men – umiddelbart ser det ud til, at de sange skal komme fra Huawei Music. Om du kan hente dine egne sange over på uret ved jeg ikke. En ting er sikkert, det arbejder ikke sammen med Google Play.

Overvåger dit helbred

Watch GT 2e holder også øje med dit helbred. Det gør blandt andet brug af TruSeen 3.5, der er Huaweis teknologi til at holde øje med dit hjerteslag. Du kan så sætte zoner op, så du får en alarm, hvis dit hjerteslag kommer over eller under et af de intervaller.

Den funktion kan jeg rigtig godt lide, og var glad for den da jeg brugte Apple Watch. Om end jeg har et naturligt meget lavt hjerteslag, så fik ofte alarmer på den konto. Så derfor er jeg glad for, at du kan tilpasse GT 2e til dine egne intervaller.

Uret har også et TruSleep-teknologi, som holder øje med din søvn (hvis du altså bruger uret om natten), og skulle komme med anbefalinger til, hvordan du kan forbedre din søvnkvalitet, alt efter hvor der måtte være problemer med din søvn.

Uret har også indbygget måling af stress og åndedrag. Det er teknologien TruRelax der klarer den, og det er slet ikke så tosset at blive mindet om, at få åndedrættet under kontrol.

Endelig er der også overvågning af iltniveau i blodet, SpO2, og hvis det falder for langt ned, så kommer der en alarm. Igen en fed funktion. Kombineret med alle de andre helbredsfunktioner, giver GT 2e faktisk vildt mange informationer om dit generelle helbred.

Design og batteri

Man skulle tro, at alle de funktioner ville betyde, at uret konstant skal ligge i opladeren. Men Huawei lover, at uret faktisk klarer op mod to uger på en opladning – hvilket faktisk er ret imponerende hvis det altså passer. Men selv en uge ville være imponerende mener jeg.

Skærmen er 1,39” og af typen AMOLED. Opløsningen er på 454X454, hvilket faktisk er en ret imponerende opløsning – hvis du spørger mig.

Uret kommer med en ny rem lavet af et specielt materiale, der skulle være bedre når du træner, og det sætter jeg virkelig stor pris på.

Der er også kommet funktioner så som ”Fjernstyring af kamera”, hvis ud altså har en Huwei-mobil og ”find my phone”. Men det er nu mere nice to have end egentlig nødvendigt.

Uret kommer i handel d. 20. april, og får en vejledende pris på 1.399 kroner.

Flere produkter af samme type

About Lars Bennetzen 4127 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?