Husqvarna lancerer prisbillig luksusrobotplæneklipper

Huaqvarna er bedst kendt for deres high-end robotplæneklippere, men de har lige sendt en på gaden til under 10.000 kroner og den har fået funktioner du ellers kun finder i de helt store modeller.

Den nye robotplæneklipper, Automover 305 fra Huaqvarna er ikke udviklet til det kæmpestore græsplaner, men til de mindre villahaver på omkring 600m2.

Men det har altså ikke forhindret Husqvarna i at gør den til en ret spændende og avanceret robotplæneklipper, endda til en overkommelig pris.

For det første har Husqvarne sørge for, at den klarer skråninger op til 40% stigning, hvilket er ret meget. Den kan også komme igennem ret smalle passager, og så tilpasser den sit arbejde til vejrforholdene, hvilket den klarer med en vejrtimer og frostsensor – nice siger jeg bare.

Det sidste er specielt interessant, for det betyder at du ikke skal være nervøs for at få sat robotten for tidligt ud. Den arbejder bare ikke på frossen græsplæne, og skader den dermed heller ikke.

Automower 305 understøtter Bluetooth-løsningen Automower Connect@Home, og det betyder at du kan styre den via din smartphone – hvis du altså er i nærheden af den. Husqvarna siger selv, at du skal være indenfor 30 meter for at kunne styre den. Men det er også afhængigt af, hvor du er (inde eller ude).

Husqvarna Automower 305 skulle være let at rengøre. Foto: Husqvarna

Det er muligt at tilkøbe en netværksfunktionalitet, så du kan styre den via internettet, og dermed skal du bare være online, for at kunne styre dyret. Den funktion foretrækker jeg klart.

Rengøringen skulle være let, for den er opbygget i moduler der let skulle kunne skilles ad. Og det skulle gøre at du let kan komme til at spule græsset væk.

En spændende lille sag, og så er prisen kun på 8.999 kroner (vejledende). Herunder kan du finde de skarpeste priser lige nu.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2637 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart