TT0021: IT-trusler, begreber og historie

Hvad er ransomware, phishing, CEO-fraud og WiFi Eavesdropping? Ved du hvordan computervirus startede, hvornår vi så de første angreb der var økonomisk motiverede, og tænker du på, hvor it-sikkerheden bevæger sig hen? Det kommer jeg ind på i denne udgave af Tech-Talk

Med nedlukningen af Danmark er mange af os dømt til at arbejde hjemmefra. Det betyder samtidig, at vi i høj grad er afhængige af vores computer, og det betyder også at vi udsætter os selv, og vores arbejdsplads, for langt flere it-trusler end normalt.

Men hvilke trusler er det vi snakker om? Og hvor kommer det fra? Ved du hvordan det hele startede, og har du tænkt på, at det faktisk kun er gennem de sidste små 10 år, at IT-trusler har været økonomisk motiverede?

Jeg har snakket med radiovært, teknologikritiker og it-journalist Anders Kjærulff om nogle af alle de mange begreber vi vælter rundt om os når det kommer til it-sikkerhed.

Jeg har også snakket med den nordiske chef for sikkerhedsfirmaet ESET, Leif Jensen, og han fortæller om de allerførste computervirus, om de første økonomisk betingede trusler i 2010’erne, og han pudser også krystalkuglen og maler et billede af, hvad vi kan forvente os i fremtiden.

Herunder finder du link til Anders Kjærulffs egen podcast, Kjærulffs Karantæne, kontakt info på mig, hvis du skulle have lyst til at sponsorere min podcast, og et link til ESET. Tak til både Anders og Leif for jeres deltagelse i min podcast.

Jeg hedder Lars Bennetzen, og du kan altid fange mig på: lars(@)tech-test.dk

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3168 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?