IFA 2016: Acer satser stort på gaming og Virtual Reality

På Acers pressekonference på IFA i dag, fortalte en begejstret og let upbeat CEO om overvågning af kæledyr, pasning af ældre, nye laptops og ikke mindst deres store satsning på gaming og VR

Acer, Jason Chen Acer, Jason Chen

Der var ingen tvivl om, at Jason Chen, President og CEO hos Acer var en begejstret og ivrig mand. På dagens pressekonference her i Berlin, fortalte han om de mange nyheder og tiltag som Acer nu er klar med. Nogle var nok forventede, mens andre virkelig overraskede.

Blandt det forventede var deres satsning på gaming og Virtual Reality, mens de mere overraskende var hardware til overvågning af kæledyr.

Overraskelserne først

Det allerførste som Jason Chen præsenterede var Acers opkøb af Pawbo, en lille opstartsvirksomhed der fremstiller gadgets der kan overvåge, og interagere, med dine kæledyr når du ikke er hjemme.

Baggrunden var klar – i 2015 blev der brugt mere end 100 milliarder dollars på tilbehør til kæledyr, og det skønnes at der i 2019 vil blive brugt mere end 128 milliarder dollars på samme – Acer vil have en bid af kagen.

Pawbo er så klar med flere Petware-gadgets (jeps, det er det nye ord), blandt andet et kamera der kan overvåge og filme dine dyr. Det kan også udsende en laserstråle du kan styre, og derved aktivere din kat, og du kan lade Pawbo+ give dit kæledyr et par godbidder.

Pawbo

Pawbo

Andre dimser fra Pawbo er en lille enhed der kan vifte med en lille katte-fiskestang så din kat bliver aktiveret, og en større gadget der kan give endnu flere godbidder til dit kæledyr.

To tanker dukker umiddelbart op. Dels at det er sørgeligt, hvis folk har kæledyr og skal være så længe væk hjemmefra, at de er nødt til at interagere med deres kæledyr via remote. Dels at de enheder muligvis nok er fine til små katte eller mini-hunde. Hunde der passerer gravhundestørrelsen vil hurtigt ødelægge godbid-dispenseren, og hunde i gigantklassen (som fx leonbergeren) vil træde på dem og næppe nogensinde 0pdage at de gjorde det.

En anden overraskning var Acers engagement i ældresektoren. De har indgået samarbejde med det amerikanske firma, Comfort Keepers, der hjælper over 50.000 ældre på verdensplan.

Sammen har de skabt en speciel tablet til ældre, GrandPad, some skal gøre det lettere for ældre at holde kontakten til familie og venner. Her tipper vi med hatten – en rigtig god ide. Vi håber snart den kommer til Danmark.

Til det forventede

Herefter gik Jason Chen overtid at præsentere nogle af de produkter vi havde forventet at se fra Acer, nemlig en lang række laptops.

Han fremviste tre nye Swift laptops, 3, 5 og 7 (hvad blev der lige af 4 og 6?). Af de tre er Swift 7 klart den mest interessante, for den er kun 9,98 mm tyk, den har en skærm på 13,3″ i fuld HD med et IPS-display og en micro-bezel.

Acer har også smidt en 256GB SSD i den og op til 8GB hukommelse, og Jason Chen fortalte at det virkelig er en laptop til de rejsende der ikke vil gå ned på hestekræfter.

En anden spændende laptop er den nye Spin 7, der ligeledes er ultra-tynd, omend ikke helt så tynd som Swift 7. Den holder 10,98mm, har et 14″ fuld hd-display og Corning Gorilla Glass 4.

Endnu mere interessant bliver Spin 7 dog, når man kigger på at den er fremstillet i et aluminium uni-body-kabinet og kun vejer 1,2 kg. Denne laptop kommer med Intels syvende generation af Core processor, 256GB DDS og op til 8GB hukommelse.

Som vi så Spin 7, er den utrolig flot designet, meget elegant og da den kan foldes sammen som en tablet, får den pludselig en ekstra dimension og anvendelsesgrad. Denne laptop glæder vi os til at se på testbænken hos Tech-Test.

Forventet og dog …

Vi har længe vidst at Acer gerne ville have en bid af gaming-markedet, og over årene har de også forsøgt med skiftende held. Men nu prøver de igen. Denne gang med Predator 21X, en 21″ laptop der, efter Jason Chens udsagn, skulle være verdens første gaming laptop med en kurvet skærm.

Den har da heller ikke fået for lidt på specifikationerne. Udover den nyeste og hurtigste Core i7 (syvende generation) processor fra Intel, har den også Dual NVIDIA GeForce GTX 1080 i SLI, og så understøtter den naturligvis NVIDIA G-Sync-teknologien.

indbygget er der også SoundPoud 4,2 (4 højttalere og 2 subwoofere) og ikke mindste end fem blæsere, hvoraf to er en markant og integreret del af designet.

Predator 21X skriger gaming, og Acer har sikret sig vores umiddelbare stemme ved at forsyne den med et mekanisk Cherry MX-tastatur, og muligheden for at vende mousepad om, så den i stedet bliver et numerisk tastatur.

Predator 21X

Predator 21X

Acer sendte også en ny gaming-monitor på markedet. Predator  Z271T, der ikke overraskende er en kurvet skærm. Den har en opløsning på 1.920 x 1080, kører 144Hz og er en del af Predator serien.

Men specielt for denne nye skærm er, at den også har indbygget Eye Tracking, hvilket pludselig giver nogle helt unikke muligheder for gameren.

I spil der understøtter denne teknologi, er der nemlig mulighed for at bruge øjnene til at sigte med, og vi så demonstration på, hvordan skærmen kan reagere på mørke og lys som dine øjne gør. Altså – når du kommer ind i et mørkt rum, så tilpasser øjnene sig langsomt til lyset, og alt efter, hvordan du bevæger øjnene, så skifter lysforhold. Smart og spændende. Vi håber at der hurtigt kommer nogle flere spil der understøtter Eye Tracking.

Predator 21" monitor

Predator 21″ monitor

Det var nogle af de større ting fra Acer, og vi går videre på IFA. Følg med her på siden de næste par dage, og bliv opdateret på hvad der sker i gadgetland.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3468 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?