IFA 2016: Philips MMD satser på ægte farver

Slut med at gå efter højere og højere opløsninger. Philips MMD vil have farverne sat i højsædet

Philips MMD, ultra wide, ultra Colors
Philips MMD, ultra wide, ultra Colors

Tech-Test har været en tur forbi Philips (stadig ufærdige) stand på IFA. Her fik vi en snak med Arthem Khomenko, produktchef hos MMD, firmaet der står bag Philips computerskærme.

Udover at han præsenterede en række nye produkter, så fortalte han også, at fokus nu er på at få ægte farver, eller Ultra Colors som han kaldte dem.

Ultra Colors betyder at MMD har leget lidt med kemien i de LED’s der udgør de nye skærme, og herved at de opnået en farve gammelt på hele 85% i de fleste af de nye skærme, og 95% i nogle få at deres high-end skærme.

Philips MMD
Philips MMD, Ultra Colors

Arthem Khomenko fortæller til Tech-Test at de har fokus på Ultra Colors, og at planen er, at alle produkter skal baseres på Ultra Colors.

“‘Alle andre fabrikanter går efter højere og højere opløsninger, men vi tænker ‘hvor blev billedkvalitet af?’. Det er vigtigt at vi kigger på helheden i billedet, og derfor har vi sat fokus på farverne,” siger Arthem Khomenko.

Han fremviste herefter en lang række nye skærme, flere af dem var kantløse på tre sider, og der var skærmen i både de traditionelle størrelser, og så var der de store som fx. 31,5″ skærme med Ultra Colors og Full HD.

Han formåede dog at overraske os lidt. For han fremviste også buede skærme, en teknologi s0m vi her på redaktionen for længe siden har dømt ude.

Ikke desto mindre så satser de på at buede skærme stadig vil være populære hos blandt andet gamere. Men de har ikke bare fortsat hvor de slap sidste år. Faktisk har de arbejdet hårdt på at få skærmene endnu mere krumme. Nu har de fået skærme der har en radius på 1800 cm, hvilket faktisk er en imponerende krum skærm. Arthem Khomenko fortalte til Tech-Test, at det er den største krumning på nogen skærm på markedet i dag.

Fremvisningen stoppede ved flagskibet, deres helt nye 34″ ultra wide skærm, naturligvis med Ultra Colors og med en fod der kan højdejusteres.

Det var faktisk lidt svært ikke at blive småforelsket i skærmen, og måske har de krumme, eller buede, skærme alligevel en fremtid. Efter vi har set de nye skærme fra MMD, er vi mindre tilbøjelige til at dømme buede skærme ude, omend vi stadig er lidt skeptiske. Vi glæder os til at følge udviklingen i året der følger.

34" ultra wide med Ultra Colors
34″ ultra wide med Ultra Colors
About Lars Bennetzen 3822 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?