IFA 2018: Sennheiser lancerede ægte trådløst headset og ny soundbar

Når det kommer til lyd, er det vigtigt ikke at glemme Sennheiser. De hører til blandt de allerbedste, og under IFA viste de to nye og meget spændende produkter, et headset helt uden ledninger, Momentum True Wireless, og Ambeo Soundbar

Headset helt uden ledninger er ikke længere nogen nyhed. Jabra var de første der introducerede denne teknologi, og siden har alle kæmpet om at få deres egen version på gaden. Nu er turen så kommet til Sennheiser, der under årets gadgetmesse i Berlin, IFA 2018, fremviste deres version som de kalder for Momentum True Wireless.

Nu er der ikke så pokkers mange måder du kan designe et headset på, og der er endnu færre måder når det kommer til et ægte trådløst headset. Momentum True Wireless lignede da også alle de andre når det kommer til udseendet – og så ikke helt alligevel. For umiddelbart ser det altså ud til at det er lidt større end dem jeg før har set, og jeg så flere der havde problemer med at sætte dem fast i øret, og ikke mindst få dem til at blive siddende.

Men det må komme an på en prøve – når jeg får et sæt til test.

Selve den kasse som Momentum True Wireless leveres i, og som fungerer som ekstra batteri, er også lidt større end andre. Men derudover så er det pænt designet og kender jeg Sennheiser ret, så er lyden fed – men igen så må de også komme an på en prøve.

Momentum True Wireless er udstyret med Sennherisers audiophile 7mm dynamiske drivere, benytter med den nyeste Bluetooth-teknologi, har AAC codec support og Qualcomm aptTM kompatiblitet.

Sennheiser lover at det skulle give headsettet en mere intelligent og personlig oplevelse, og sammen med funktionen Transparent Hearing, der giver dig mulighed for at høre omgivelserne når du er i bevægelse, er der klart et af de mere avancerede headsets jeg endnu har set.

Der skulle være fire timers batterilevetid i selve headsettet og i etuiet er der størm til yderligere 12 timers brug. Momentum True Wireless dukker op i butikkerne medio november og får en pris på 2.250 kroner.

3D lyd i ny soundbar

Den anden nyhed som Sennheiser præsenterede på IFA var Ambeo Soundbar, der understøtter 3D-lyd fra Sennheiser. I prøvelokalet på IFA var der ingen tvivl om, at lyden var imponerende, men det er væsentligt at huske, at både lokalet og lyden der blev afspillet, var optimeret til Ambeo Soundbar. Ikke desto mindre lød den ret fedt. Den har en 5.1.4 lyd og en skøn bas – uden du har brug for en subwoofer.

Den er udstyret med 13 drivere og den understøtter også 3D-lydformatet Doly Atmos, MPEG-H og DTS:X. Den er også udstyret med Upmix Technology der giver dig en ekstra fordybende 3D-lydoplevelse – siger Sennheiser selv. Det må stå for deres egen retning indtil jeg har haft en chance for at teste den.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2693 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart