TEST: Stor lyd i lille headset

Samsung har lige lanceret deres hidtil mindste helt trådløse in-ear-headset, Buds2, og det leverer en imponerende flot lyd og god komfort

Samsung Galaxy Buds2. Foto: Samsung

Det er ikke første gang Samsung sender et helt trådløst in-ear-headset på markedet. Deres Buds Pro var et vildt fedt headset, og det har fået rigtig gode anmeldelser over hele linjen. Jeg var derfor også ret spændt da jeg pakkede det nye Buds2 ud.

Dette headset er ikke en afløser til Buds Pro, men en billigere udgave af sammen, men hvor en del af de teknologier der var i Buds Pro, er migreret ned i dette lille headset.

Design og brug

Det første jeg kiggede på var designet, som jeg rigtig godt kan lide. Headsettet er blevet markant mindre en forgængerne, og designet er også langt mere elegant. Etuiet er ligeledes blevet ret lille, og det har et rigtig flot udseende.

Det følges op af materiale der ligeledes understreger det elegante udseende, og alt i alt er jeg rigtig glad for det design Samsung har givet Buds2.

Men design og materialevalg giver faktisk også et problem, for overfladen er glat, etuiet lille og det samme gælder ørepropperne, og det samlede resultat er at jeg har ret svært ved at tage ørepropperne ud af etuiet. Det er frustrerende, for selvom jeg måske ikke har verdens mindste fingre, så er de heller ikke så store, at det bør være så svært at tage dem ud og få dem på plads i øret.

Samsung Galaxy Buds2. Foto: Samsung

Samtidig gør den glatte overfalde, og den ringe størrelse, det også en anelse sværere for mig at placere headsettet korrekt i øret.

Det bringer mig direkte til komforten, der faktisk er ganske fortrinlig, og det er også muligt at køre en test der tjekker om pasformen og måden de sidder i øret på, er korrekt. Den test var faktisk god, for jeg synes godt nok at lyden i den ene øreprop var mindre god, og testen fortalte mig at den ikke sad ordentligt. Da jeg fik sat den bedre, var lyden også markant bedre.

Jeg kunne uden problemer have headsettet i øret flere timer ad gangen, uden at det blev ubehageligt at have det i øret, og det overraskede mig. For normalt så bliver jeg faktisk træt i øret når jeg har et headset på i længere tid.

Primært til Android

Der er en del muligheder for at indstille headsettet, fx kan du indstille om du vil have ekstra bas, høre vokalmusik eller lignende, og du kan indstille hvor meget af omgivelsernes lyd du have igennem når du tænder for ‘ambience’-funktionen.

Men den funktion, samt en del andre, finder du kun i app’en Samsung Wearable, og den kan du kun få til Android-mobiler, hvilket også betyder at dette headset ikke er interessant for folk med iPhones. Men jeg kan ikke for alvor dadle Samsung det – Apple har jo låst deres økosystem godt og grundigt til netop deres produkter. Så selvom det er noget man skal være opmærksom på, så er det ikke noget jeg lader trække ned i bedømmelsen i denne test.

I Samsung Wearable finder du også funktionen med at tjekke pasformen, du vælger forskellige indstillinger til den begrænsede equalizer, og du kan vælge hvor meget ambience du vil have på når du vælger den funktion. Det er også her du kan slå støjreduktion til og fra, men det kan du også gøre direkte på headsettet.

Rigtig god lyd

Buds2 har indbygget støjreduktion, og en fungerer rigtig godt. Selvom det ikke er alt støj der fjernes, så er det en markant mængde, og det gjorde lyden markant bedre. Ambience-funktionen er ligeledes rigtig god, og det er skønt at jeg kan stille hvor meget af omgivelsernes lyd jeg skal slippe igennem.

Det bringer mig direkte til lydkvaliteten, der trods alt er det væsentligste i headset. På forhånd var jeg lidt mistænkelig overfor lydkvaliteten i headsettet, Samsung havde nemlig gjort meget ud af at fortælle, at det var en mindre version af Buds Pro, hvilket gjorde at jeg ikke satte mine forventninger for højt.

Samsung Galaxy Buds2. Foto: Samsung

Men det viste sig at være uretfærdigt overfor Buds2. Lydkvaliteten var nemlig rigtig høj. En virkelig god diskant ogen mellemtone der virkelig bredte musikken godt og grundigt ud i lydbilledet. Bassen var ganske fin, men naturligvis så var det ikke den baskvalitet man finder i headset til den dobbelte pris.

Men til prisen var jeg virkelig begejstret for lyden, og jeg er slet ikke i tvivl om, at man får langt mere lyd her end man betaler for.

God til telefonsamtaler

Fra tid til anden så snakker vi også i telefon, og her er det vigtigt at samtalekvaliteten er høj. Når det kommer til Buds2 så er den del af headsettet fin, men ikke noget imponerende. Modtageren kan godt føle at der mangler lidt dynamik i lyden. Omvendt fjerner headsettet effektivt ting som vindstøj og trafiklarm.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Samsung Galaxy Buds2 er et virkelig godt headset. Med en pris på omkring 1.000 kroner får du utrolig meget headset for pengene. God komfort, god lyd og et meget flot udseende.

Jeg er vild med headsettet, men det frustrerer mig at jeg har så svært ved at tage det ud af æsken. Hvis jeg talte mere i telefon end jeg gør, så ville jeg også gerne have en bedre samtalekvalitet, men det er vel efterhånden de færreste af os der for alvor taler i telefon i længere tid ad gangen. Og til de korte samtaler er headsettet ganske fint.

Du kan læse mere om Samsung Galaxy Buds2 her.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3335 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?