TEST: Samsung Galaxy Buds Pro – fed lyd direkte ind i øret

Det helt nye in-ear-headset fra Samsung, Galaxy Buds Pro, har en række fede funktioner der normalt kun kommer i meget dyrere headset, og så spiller det vildt godt

Samsung Buds Pro. Foto: Samsung

Vi har set en lang række spændende in-ear-headset over de sidste par år, og det er også blevet stadig mere almindeligt at de er helt trådløse. Det gælder også for det nyste headset fra koreanske Samsung. Deres Galaxy Buds Pro, har absolut ingen ledninger, og på samme tid har det fået et helt nyt design, er blevet markant mere komfortabelt, har en sprød lyd, og ikke mindst så har det fået nogle vildt spændende teknologier som jeg normalt kun finder i headsets der er langt dyrere.

Fedt design

Lad mig lige starter med at kigge nærmere på designet. For Samsung har virkelig arbejdet meget på dette punkt. De har gjort headsettet markant mindre, og de afrundede glatte linjer gør, at det er blevet markant flottere at se på – ikke længere to grimme ørepropper, der stiller ud af ørerne.

Komforten har også fået en markant opgradering. For hvor jeg ofte oplever at in-ear-headsets kan sidde hårdt og ukomfortabelt i øret, og hvor det kan gøre ondt når du trykker på det for at betjene det, så er det ikke tilfældet med dette nydelige headset.

Galaxy Buds Pro. Foto: Samsung

En af de ting som Samsung har gjort er, at indbygge en slags udluftningskanal der sikrer at trykket inde i øret ikke bliver for stort, og det gør at du ikke føler at det er en sugekop du har siddende. Samtidig sidder det godt fast, selvom du ikke trykker det hårdt ind i øret. Det er virkelig en fornøjelse at gå med dette headset i øret.

I samme ombæring skal jeg også lige nævne støjdæmpningen. For det gør Buds Pro bare vildt godt. Bare det at have headsettet i øret fjerner meget af lyden udefra, og endnu mere fjernes når du slår den aktive støjreduktion, ANC, til.

Det klarer Galaxy Buds Pro ved at analysere alt den lyd der kommer udefra, og sikre at den bliver dæmpet, så du ikke får støj ind i øret. Samsung selv siger, at headsettet fjerne op mod 99% af alt lyd udefra, hvilket jeg ikke kan bekræfte med målinger. Men jeg kan bekræfte, at for mig så forsvinder alt den lyd der normalt ville komme ind udefra – jeg er meget imponeret over den støjdæmpning som headsettet kan levere.

Avanceret lyd

Men der er et par ting mere der gør støjreduktionen meget avanceret her. For Galaxy Buds Pro ved når du begynder at snakke, fx til en du møder på gaden, eller ekspedienten i forretningen. Med det samme så skrue headsettet ned for lyden, og du kan føre en helt almindelige samtale uden at skulle tage dit headset ud af øret.

Det er bare en vild oplevelse, for det sker stort set med det samme når du åbner munden. Samtidig så fokuserer headsettet sine mikrofoner på den du snakker med, så du får den bedste tænkelige lyd fra din samtalepartner. Og det virker…

Nu burdet så være det hele ikke? Men det er det bare ikke. For Buds Pro har endnu en spændende ting oppe i ærmet. Der er nemlig også 360 graders Audio, hvilket jeg kun før har oplevet i AirPods Max. Altså der hvor lyden følger dine hovedbevægelser.

Det er en fed oplevelse, omend ikke helt så avanceret som på AirPods Max. her er lydkilden (din telefon), altid den headsettet retter sig efter, mens det på Galaxy Buds Pro er dine hovedbevægelser der registreres. Det betyder at du godt kan flytte telefonen, og det ændrer ikke på lydbilledet. Men drej hovedet og så får du følelsen af, at lydkilden flytter sig. Jeg er stadig imponeret over den funktion, det er altså vildt – ikke mindst i et headset til omkring 1.700 kroner.

Galaxy Buds Pro. Foto: Samsung

Og hvordan lyder det så? Vildt godt er svaret. Der er virkelig en god dynamik som gør at du får en fed lytteoplevelse. Skarpe og klare diskanter, fyldig og bred mellemtone og en bas der lægger en fed bund i musikken. Jeg er helt solgt.

Mest til Android

Headsettet virker som udgangspunkt til alle smartphones, men altså – flere af funktionerne, fx 360 graders Audio, kræver at du har den app der hedder Samsung Wearable installeret – og det kan du ikke få til iPhone…

Derudover kan jeg sagtens forestille mig, at der findes Android-mobiler der ikke understøtter Samsung Wearable. Men det har jeg ikke lige kunnet påvise – blot en tanke.

Omvendt så kan jeg godt forstå at Samsung vælger at fokusere på Android, og Apple er jo ikke just bedre i den retning.

Bedømmelse

Samlet vurdering: 95%

Jeg er vild med Samsung Galaxy Buds Pro. Headsettet er komfortablet, levere en suveræn god lyd, og så har det rigtig mange fede funktioner du ellers kun finder i de meget dyre headsets.

Prisen er absolut ikke skærmmende, den ligger lige hvor den skal, og det eneste der forhindrer mig at give headsettet 100% er, at det altså ikke virker til alle smartphones – det må og skal være et krav, hvis det skal helt op og ringe.

Men et suverænt godt headset, som jeg på det varmeste kan anbefale.

Læs mere om Galaxy Buds Pro her.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3335 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?