Er Samsung på vej med en foldbar smartphone?

Mobilen med en foldbare skærm har længe været efterstræbt. Men meget tyder på, at Samsung er på vej med Galaxy X, der – muligvis – har en foldbar skærm

Konceptbillede af foldbar smartphone: Foto: Samsung

Vi ved at der kommer flere nye smartphones fra Samsung her til efteråret. Og vi har gættet flere gange på, hvad de kan komme til at indeholde.

Men ifølge rygter der i høj grad er startet af Samsung, er der et par ting vi allerede nu ved om Galaxy X:

Skærmen bliver større

Samsung har en række patenter og prototyper der tyder på at Galaxy X bliver en enhed der åbner og lukker som en bog, eller ned som en blok.

Det kunne godt pege på at Galaxy bliver en mobil med foldbar skærm, netop for at maksimere skærmarealet, hvilket vil blive procentvis meget større end en enhed med to skærme der foldes sammen.

Og så kan vi jo drømme om at klap-mobilen kommer tilbage – med en stor flot skærm.

Indbygget beskyttelse

En smartphone der foldes sammen, vil give en stor grad af beskyttelse for skærmen, så det giver god mening for næsten generation af smartphones.

Bliver tykkere

En ting er dog sikkert – en foldbar smartphone vil blive tykkere. Og det er da også hvad rygterne som Galaxy X tyder på. Præcist hvor tyk den vil blive er gætværk, men det er sikkert at den både bliver tykkere og tungere.

Prisen går op – igen

Samsung er kendt for at have mobiler der ligger helt i toppen af prisspektret, og meget tæt på Apples topmodeller. Og eksperter forventer at Samsung Galaxy X bliver en dyr fætter. Forventningerne er at den kommer op i nærheden af iPhone X.

Farvel til edge-skærmen

Prototyper og patenter tyder på, at skærmen på Galaxy X ikke kommer til at gå rundt om kanten, som vi kender fra Galaxy S9, men det vil ikke kunne fungere ordentligt med en foldbar smartphone, og da der alligevel kommer masser af skærmplads, er det heller ikke nødvendigt længere.

Begrænset udvalg

Hos Business Insider forventer de at hvis Galaxy X bliver en foldbar smartphone, så bliver den først sendt ud i begrænset oplag. Det vil i første omgang blive en test og hvis det viser sig at den bliver populær, så vil Samsung rulle den ud på verdens plan. Business Insider forventer at det asiatiske marked bliver det første der kommer til at se Galaxy X.

Læs også:

Alt det øvrige fra Samsung Galaxy Watch Active Sundhed i hverdagen er mere end bare at tælle trin. Galaxy Watch Active tager en holistisk tilgang til de vigtigste elementer, de...
Batteriproblemer for Samsungs nyeste mobil Den koreanske smartphoneproducent, Samsung, har tilsyneladende igen problemer med batterilevetiden på dens mobiler. Fra Android Authority lyder det at...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2126 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?