iPhone er verdens dyreste serieproducerede smartphone

I september 2018 lancerede Apple deres nye skud på iPhone-stammen, nemlig iPhone XS og iPhone XS Max. Senere kom det ”billige” alternativ iPhone XR. Men Traditionen tro, var det ikke budgetvenlige mobiltelefoner, som Apple introducerede – heller ikke den såkaldt ”billige” løsning

Børn og smartphones

Hvis vi skruer tiden bare 10 år tilbage, var det ikke almindeligt, at børn havde smartphones. Mange havde måske nok en telefon, men i forhold til i dag, så var børn ældre før de fik telefon og telefonerne var af en helt anden beskaffenhed end de er i dag. I dag er det ikke ualmindeligt, at børn helt ned til 10-årsalderen har deres egen iPhone. Men med iPhone priser på helt op til 13.0000 kroner for en iPhone XS Max, er det de færreste børn og unge, der har råd til at skifte iPhone hver gang der kommer en ny model.

Derfor bør man gøre et stort nummer ud af at beskytte sin iPhone bedst muligt. Dels fordi det er hundedyrt at udskifte sine smartphones med hyppig frekvens, men også fordi klima- og miljøbelastningen forbundet med produktionen af smartphones, er til at tage og føle på. Og i disse tider, hvor klima og miljø fylder i stort set alle medier, er det jo ikke en uvæsentlig faktor at tage højde for – eller i hvert fald med i sine overvejelser.

iPhone og smartphone covers

En af de allermest lavpraktiske, men samtidig allermest effektive måder, at beskytte sin iPhone på, er ved hjælp af et cover. Covers fås som bekendt i mange afskygninger og prisklasser, men hvis vi taler om børn, kan et cover i skridsikker gumme måske være at foretrække. Det minimerer risikoen for, at telefonen ryger ud af hånden, og det absorberer stød langt mere effektivt end hård plast.

Lille håndtag

Hvis man ikke er så glad for gummi-covers, kan man få et lille håndtag til sin smartphone, som også minimerer risikoen for at tabe sin telefon. Ideen med de såkaldte ”PopSockets” er, at fordi telefonerne bliver større og større, bliver de også tilsvarende sværere at håndtere med én hånd. Med en PopSocket monteret på bagsiden, kan man fastholde telefonen og hvis man bruger den efter forskrifterne, er det nærmest umuligt at komme til at tabe telefonen – også selvom du kun bruger én enkelt hånd til at betjene den.

Skærmen er skrøbelig

Det mest skrøbelige ved en smartphone, er dens skærm. Selvom vi i dag bruger Gorilla Glas i smartphones, er det ikke skudsikkert. Det kan gå i stykker, og ofte virker det ikke til, at der skal så meget til. Derfor er panserglas-skærmbeskyttelse en virkelig god og fornuftig investering. Det danske firma PanzerGlass er blandt verdens førende producenter af det ultrastærke glas, og i modsætning til tidligere, er Panserglas i dag stort set usynligt når det først er monteret.

Hvis ikke man har set panserglas i aktion, er det svært at tro på, at det gør nogen nævneværdig forskel. Men det gør det! Med panserglas på skærmen, kan den modstå selv de mest brutale slag.

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart