Masser af nye Nokia-smartphones på vej

Næste generation af Nokia 2, 3 og 5 rammer snart gaden i Danmark og til meget attraktive priser. Skal du have en?

De tre nye mobiler fra HMD, der står bag Nokia mobilerne, er udstyret med Android Oreo, satser på et eksklusivt design og høj ydeevne – samtidig med at de skal holde prisen helt nede. Om det så kommer til at holde, vil kun fremtiden vise – og naturligvis vores test af dem.

HMD har lige lanceret næste generation af modellerne Nokia 2, Nokia 3 og Nokia 5. Mobiltelefonerne vil være tilgængelige på det nordiske marked i tredje kvartal af 2018 – den officielle salgsdato for den nye Nokia 3.1 er den 2. juli med en vejledende udsalgspris på 1.249 kr. inkl. moms.

Nokia 3.1 og 5.1 er certificerede i henhold til Googles Android One-program og er forberedt til den kommende udgave af operativsystemet, Android P. Med adgang til de seneste tjenester fra Google, herunder Google Assistent, fortsætter de nye produkter med at følge ambitionen om at levere en ren, sikker og opdateret Android-oplevelse i alle prisklasser.

Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global, fortæller i en pressemeddelelse: ” Hver mindste detalje af en Nokia-smartphone er skabt ud fra kundernes behov. Vi har forbedret ydeevnen på samtlige telefoner med opgraderede processorer og større skærme, så man kan få en premiumoplevelse uden en premiumpris. Uanset hvilket budget man har, kan man finde en Nokia-smartphone, der matcher.”

Nokia 5.1 – en tidløs klassiker

Forgængerens klassiske design er blevet yderligere forfinet for at skabe en diskret og kompakt smartphone. Skallen er designet i ét stykke aluminium i en 33-trinsproces.

Nokia 5.1 er 2 millimeter smallere end forgængeren, samtidig med at skærmen på den nye model er større – 5,5 tommer i 18:9-format, i fuld HD-opløsning.

Med en ottekernet processor (MediaTek Helio P18) leverer Nokia 5.1 40 % bedre ydeevne end forgængeren. Det bageste kamera er på 16 megapixel, med fasedetektering og autofokus, og frontkameraet er udstyret med vidvinkel. Fingeraftrykssensoren er blevet flyttet til bagsiden, og telefonen er forsynet med NFC-chip og kan anvendes med Google Pay.

Nokia 5.1 fås i farverne Copper, Tempered Blue og Black og med to hukommelseskonfigurationer; 2 GB/16 GB og 3 GB/32 GB. Telefonen lanceres i Norden i tredje kvartal af 2018. Den globale vejledende pris er 209 € (2 GB) og 239 € (3 GB). Lokale priser og salgsdato kommer på et senere tidspunkt.


[yuzo_related]


Nokia 3.1 – opdateret design

Nokia 3.1 har en rundet skærm der går i symbiose med de diamantslebne aluminiumsdele, og skaber en god harmoni mellem materialerne. Skærmen er i 18:9-format og beskyttes af Corning Gorilla Glass, der får skønhedsoplevelsen til at vare endnu længere.

Den ottekernede processor (MediaTek 6750) giver 50 % bedre ydeevne end den oprindelige, og det bageste kamera er blevet opgraderet til 13 megapixel med autofokus, og frontkameraet har vidvinkel, så du kan fortælle mere med hver selfie.

Med samme udbud af sensorer, som man oftest kun findes i betydeligt højere prisklasser, kan Nokia 3.1 håndtere både AR-apps og mobilbetaling over NFC.

Nokia 3.1 fås i tre farver – Blue/Copper, Black/Chrome og White/Iron; og med to hukommelseskonfigurationer: 2 GB/16 GB samt 3 GB/32 GB. Salget starter i Norden den 2. juli 2018 til en vejledende udsalgspris på 1.249 kr. inkl. moms.

Nokia 2.1 – beregnet til underholdning

Med op til to dages batterilevetid1 kombineret med en 20 procent større skærm, dobbelte stereohøjtalere og hurtigere opladning af 4.000 mAh-batteriet, får du her en kraftfuld og omkostningseffektiv underholdningsenhed, der altid er tilgængelig.

Nokia 2.1 er skabt efter nordisk designtradition, med en rundet skal af polykarbonat med metaldetaljer, og går ikke på kompromis med hverken holdbarhed eller ergonomi.

Med den opgraderede Qualcomm Snapdragon 425-processor får man 50 procent bedre ydeevne end i forgængeren med en hurtigere og forbedret brugeroplevelse.

Nokia 2.1 har kameraer på for- og bagsiden på 5 og 8 megapixel og leveres med Android Oreo (Go Edition) – designet til smartphones med op til 1 GB-hukommelse, og er forberedt til Android P.

Nokia 2.1 lanceres i Norden i løbet af tredje kvartal 2018. Den globale vejledende pris er 115 USD. Lokale priser og salgsdato kommer senere.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2228 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?