Sådan: Beskyt din smartphone mod hackere

Risikoen for angreb på smartphones er vokset enormt i takt med det stigende brug af netbank, e-boks og vores digitale liv på de sociale medier. Her er seks råd der hjælper med dit digitale selvforsvar

Det er ikke længere kun computere, der er i fare for at blive hacket.

Falske apps, hackede netværk og inficerede e-mails er bare nogle af de midler, som it-svindlerne tager i brug i forsøget på at hacke sig ind på din smartphone.  

Ifølge IT-sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-firmaet AnyTech365 er smartphones blevet et populært hackermål. Det skyldes bl.a. det stigende brug af private data som bankoplysninger og andre følsomme dokumenter, der er lagret på mobilen.

Desværre er det langt fra alle, der beskytter sin smartphone mod it-angreb. Derfor kommer Janus. R. Nielsen, der også er grundlægger af MYMobileSecurity, her med seks gode råd, der hjælper dig til at holde din smartphone væk fra hackere og cyberkriminelle.

1. Undgå falske applikationer

Vær først og fremmest opmærksom på falske applikationer, der sender data fra mobilen tilbage til bagmændene, der ofte forsøger at få de falske apps til at ligne velkendte og populære apps. En god idé er at tjekke andre brugeres anmeldelser af appen, før du beslutter dig for at installere den. Undgå derfor helt nye apps, der ikke har fået nogle anmeldelser.           

2. Brug pinkoder

Lås din smartphone med både en pinkode til selve mobilen og også til sim-kortet, så du er bedre sikret mod ubudne gæster.

3. Pas på åbne netværk

Vær opmærksom når du logger på åbne netværk, der ikke kræver en adgangskode. Undgå at tilkoble din smartphone til disse netværk, hvis du skal tjekke din netbank eller handle på nettet. It-svindlere kan stå bag åbne netværk og dermed snuppe dine personlige data. Det bedste er derfor udelukkende at logge på netværk, der kræver en adgangskode.        

4. Tag backup

Det er en god idé løbende at tage backup af dine vigtige data på mobilen, som billeder, videoer, kontakter osv. Det kan du gøre ved manuelt at tilslutte mobilen til computeren og dermed kopiere tingene over. Men for at det skal være endnu nemmere, kan du anvende tjenester som iCloud, Dropbox, OneDrive, Google Drev osv.

5. Brug Antivirus-program

Mange bruger både sin smartphone til private og arbejdsrelaterede data, som ikke skal havne i hænderne på de forkerte. Hvis ikke allerede du har et antivirus-program på din mobil, er det vigtigt at skaffe det, så dine private billeder og vigtige passwords forbliver private.      

6. Vær kritisk

Ligeså vel som du kan klikke på et inficeret link på din computer, kan det også ske på din smartphone. Det kan både være fra en falsk e-mail, du har fået tilsendt eller et link på de sociale medier. Vær derfor kritisk og brug din sunde fornuft, før du klikker på et link, en fil eller andet der virker mistænksomt.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2743 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart