TEST: Dobbelt mikrofonsæt til interview

Røde har fremstillet et dobbelt mikrofonsæt til folk der ønsker at optage samtaler eller interviews på iPhone. Lydkvaliteten er i top, men kabellængden er et problem

Når det kommer til lyd og mikrofoner, så får du det ikke meget bedre end fra Røde. Det er ikke underligt at professionelle i høj grad foretrækker mikrofoner fra Røde, og det var da også med store forventninger at jeg gik i gang med at teste et SC6L Mobile Interview Kit fra Røde.

Mikrofonsættet består af lille baseenhed der sluttes til din iPhone via lightningstikket, og så to styk mikrofoner, som Røde kalder for SmartLav+, med vindhætte og klips så de kan sættes fast på dig og interviewpersonen (som alle andre knaphulsmikrofoner).

De to mikrofoner sluttes til baseenheden, og så starter du ellers bare den gratis app, Reporter fra Røde, og så er du klar.

App’en har kun ganske få indstillinger, og primært handler det om du vil køre i standardkvalitet, eller om du vil have komprimeret lyden. Min anbefaling her er, at du kører standard. Så meget fylder lyd heller ikke, og det giver altså et bedre lydbillede.

Korte kabler

Men der er altså et lille problem med dette mikrofonsæt. For kablerne til mikrofonerne er ikke ret lange, og det gav mig en udfordring under testen.

SC6-L er baseenheden i dette mikrofonkit fra Røde. Foto: Røde

For dels synes jeg at jeg er nødt til at stå meget tæt på mit ’offer’, og ikke alle er lige begejstrede for at stå meget tæt på hinanden. Dels er det ikke muligt at bruge din iPhone til at optage video med på samme tid – det forbyder kabellængden.

Så hvis du ønsker at bruge din iPhone til at optage video og lyd på samme tid, så skal du ud og investere i et forlænger lightningkabel, og det kan være en dyr oplevelse.

Fed lyd

Men når det er sagt, så er der altså ikke noget at komme efter når vi kigger på lydkvaliteten. SC6-L leverer en fed lyd, og er gode til at fjerne baggrundsstøj. Og det er rigtig vigtigt. For uanset hvor god videokvaliteten er, så er lyden altså den vigtigste, der er ikke noget værre end at skulle lytte til dårlig lyd.

Personligt ville jeg gerne have fortsat med at bruge dette lille mikrofonsæt, for som mobil journalist, er det ret skønt at kunne optage god lyd på farten.

Men som antydet før, så er kabellængden altså et issue for mig, og det gjorde det i praktis besværligt for mig at bruge dette sæt.

Men hvis du har mulighed for at lave interview, hvor du står tæt på din interview-person, og hvor du ikke skal optage video på samme tid, så er dette virkelig et fedt sæt.

Produktinformation

Bedømmelse

Samlet vurdering 70%

Hvis jeg kun kigger på lydkvaliteten, så er SC6-L Mobile Interview Kit et fantastisk sæt til den mobile journalist eller podcaster. Men ledningslængden er et problem, jeg oplevede flere gange at folk følte sig utilpas ved at stå så tæt på, og hvis vi skulle stå længere fra hinanden, så var der hele tiden frygten for at hive mikrofonen af.

Fiks længden på kablerne, og så har vi virkelig en vinder her.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2637 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart