Apple fikser sikkerhedsfejl – for anden gang

En fejl i Apples operativsystem til deres smartphones, har de for anden gang fikset en fejl der betød, at iPhone kunne jailbreakes

Nogle gange er det mere kompliceret at udføre sikkerhedsopdateringer end andre gange. Det måtte Apple sande for nyligt.

For flere måneder siden, da Apple udsendte deres patch iOS 12.3, blev en seriøs fejl, der betød at det en angriber kunne afvikle kode på iPad og iPhone, og få rod-adgang, rettet.

Men træerne vokser for alvor ikke ind i himmelen. For da Apple i juli udsendte en ny sikkerhedspatch, iOS 12.4, blev fejlen genintroduceret. Det har Apple nu rettet op på, da de i mandags udsendte iOS 12.4.1, der (igen) rettede fejlen, så nu burde det igen være sikkert at bruge din iPhone og iPad – hvis du ellers har opdateret den.

Lidt om fejlen

Hullet i iOS betød at det var muligt at få system, eller rod-privilegier, og dermed kunne der køres apps, der normalt ikke er tilladt af Apples strenge regler.

Teknologien kaldes også for jailbreaking, og den giver adgang til dele af iPhone der normalt ikke kan tilgås. Nogle vælger frivilligt at jailbreake deres iPhone for at kunne tilpasse deres iPhone på måder der ellers ikke lader sig gøre – men det udsætter altså også en iPhone for angreb du ellers ikke ville være følsom overfor.

 

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3134 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?