Rygte: Fremtidens smartphones skal være med udskifteligt batteri

Hvis rygterne ellers taler sandt, så vil fremtidens smartphones, i Europa, bliver med udskiftelige batterier, på grund af krav fra EU

Det er et EU-forslag, der er lækket til den Hollandske avis Het Financieele Dagblad, der nu giver anledning til panderynker hos mange producenter af smartphones, herunder Apple, Samsung, Huawei og mange flere.

For i de sidste par år har batteriet i mobilerne nemlig været en integreret del af enheden, og noget som kun meget vanskeligt kunne udskiftes, og kun af certificeret personale i bestemte forretninger – medmindre du ville miste garantien på din smartphone.

Med det nye forslag fra EU kan det betyde, at fremtidens smartphones skal leveres med batterier som du selv kan skifte. Og dem af os der husker de første mobiltelefoner, husker også, at det var muligt at gå ned og købe et nyt batteri, når det gamle gav op – den mulighed kommer nu muligvis tilbage.

Udover at gøre det lettere for os som forbrugere, og ikke binde os til at skulle udskifte hele mobilen, eller bruge alt for mange penge på at lade specialister udskifte batterierne, så er der en grund mere til at EU nu muligvis kommer med denne nye lov: Bæredygtighed.

Det er nemlig en stor belastning af miljøet når mobiler udskiftes, hvor det ville være muligt bare at udskifte batteriet. Med det nye EU-lovforslag er det håbet, at vi som forbrugere beholder vores mobiler længere, og ikke genererer så meget elektronikaffald.

Samtidig bliver vi ikke helt så afhængige af de store producenter til at købe deres, måske alt for dyre, batterier. Men i stedet vil vi kunne købe billigere alternativer, og hvem ved, de er måske endda bedre.

Men indtil videre er der ingen grund til panik, eller glæde. Forslaget er endnu ikke behandlet i EU. Efter planen skal det først ske i løbet af marts, og derefter kan der gå år inden det rent faktisk bliver til lov, og endnu længere inden det kommer til at betyde noget for de enheder der bliver sendt på markedet.

Er det godt eller dårligt? Hvad mener du? Ville du foretrække et design, hvor batteriet er en integreret del af designet, eller vil du hellere selv kunne udskifte batteriet? Og hvad tænker du mest på i så tilfælde? Miljøet eller behageligheden i at selv kunne udskifte batteri? Deltag i debatten, vi hører gerne fra dig.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2957 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart