Kæmpe datatyveri fra Twitter

Lige før jul stjal en hacker over 400 millioner brugeres data og satte dem til salg på Dark Web

Ifølge det israelske sikkerhedsfirma Hudson Rock, har en hacker stjålet data fra over 400 millioner Twitter-brugere, og sat dem til salg på Dark Web – informationer der indholder private informationer fra berømte personer, politikere, firmaer og mange flere.

Hudson Rock fortæller i en rapport, at data indeholder informationer fra folk som Google CEO Sundar Pichai, WHO, NASA Bollywood skuespilleren Salman Kahn og mange flere.

De stjålne data skulle blandt andet indeholde emailadresser, navne, brugernavne, antal følgere, oprettelsesdato og i visse tilfælde endda telefonnumre.

Hackeren, der bruger navnet ‘Ryushi’ har fortalt på Dark Web, at de mange data blev opsamlet ved at udnytte en sårbarhed.

“I am selling data of +400 million unique Twitter users that were scraped via a vulnerability, this data is 100% confidential,” skrev hackeren på Dark Web.

Hudson Rock oplyser i deres rapport, at de ikke har været i stand til at bekræfte hackerens påstande fuldkommen, men de har dog kunne bekræfte at de lækkede eksempler på data er ægte. Samtidig har sikkerhedsfirmaet DeFiYield kunne bekræfte at det er korrekt at data er sat til salg.

Det israelske firma kan også fortælle, at hackeren har tilbudt Twitter CEO, Elon Musk, at han kan købe alle data, og på den måde undgå en stor bøde under GDPR-foranstaltningen i EU.

Han skulle også have sagt, at hvis Twitter ikke køber de stjålne data tilbage, så er der store konsekvenser for blandt andet berømtheder og politikere, der vil kunne blive udsat for phishing, krypto scams, Doxxing og meget mere.

Beløbet hackeren vil have Twitter skal betale for de mange data er på 200.000 dollars. H

About Lars Bennetzen 3890 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.