Kindle Oasis er vandtæt og har større skærm

Det er sket et par markante opdateringer til den nye Kindle fra Amazon

Hvis du er typen der godt kan lide at læse e-bøger på en Kindle, så kan du godt gøre dig klar til at glæde dig. Kindle Oasis er nemlig både større, vandtæt og … billigere.

Den gamle Kindle gik til en pris på omkring 290 dollars mens Oasis får en pris på omkring 250 dollars.

Skærmen er på 7”, den er indbygget i et metalkabinet og så er den vandtæt. Det er godt nyt til folk der tager den med på ferien. Nu kan den sagtens tåle at komme med til stranden, hvis du er typen der læser mens du solbader.

Hvor der ikke er sket så meget er på designet. Den nye Oasis har stort set samme design som den gamle. Den er stadig meget tynd – omkring 3,4 mm, og den nye 7”-skærm skulle indeholde 30% mere tekst.

Opløsningen er stadig på 300ppi og skærmen har 12 led’er som sikrer en jævn belysning.

Men intet er gratis, den større skærm betyder også at Kindle Oasis har taget på i vægt. Nu vejer den nemlig 194 gram, mod de 131 gram som forgængeren vejede. Heldigvis er batteriet også blevet større, og Amazon lover nu seks ugers læsning mod de to uger som den forgående kunne klare.

Hvad du dog må give køb på er, at Amazon ikke længere leverer deres læderetui, hvilket måske er grunden til at den er blevet billigere.

Amazon har så også sikret at den understøtter lydbøger, og via bluetooth kan du få teksten sendt til dit favorit headset.

En anden nyhed er du nu kan skifte skærmen til negative farver, så baggrunden bliver sort og skriften hvid. Årsagen skulle være at det så er lettere at læse skærmen om natten.

Kindle Oasis findes i flere forskellige versioner når det kommer til lagerplads, så jeg er sikker på at der nok skal være en version til dig (hvis du altså kan lide at læse e-bøger).

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3468 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?