Køresimulator skal hjælpe trafikofre tilbage bag rettet

Det kan være svært, meget traumatisk og næste uoverkommeligt, for trafikovre at sætte sig ind bag rettet på en bil igen. Men en køresimulator fra Ford hjælper med til at gøre det under sikre og komtrollerede omstændigheder

Ford køresimulator. Foto: Ford

At være med i et trafikuheld er på mange måder problemfyldt, og at komme tilbage bag rettet på en bil er for mange utrolig svært. Det kan enten være på grund af traumer eller svære funktionsnedsættelser, rygskader og lignende der har konsekvenser for deres førlighed, og dermed muligheden for at køre bil.

Ford fortæller i en pressemeddelelse, at deres køresimulator kan hjælpe mange patienter med at overvinde deres frygt. F.eks. er den fast inventar på det spanske hospital, National Hospital for Paraplegics, i byen Toledo.

Her bruger patienter med svære funktionsnedsættelser køresimulatoren, for at få mere mobilitet og mulighed for at kunne vende tilbage bag rettet i en bil.

Hospitalet er et nationalt center for forskning, udvikling og træning indenfor rygmarvsskader. Genoptræningspatienterne er ofte tilknyttet centret i længere tid, fordi genoptræningen kan være en lang proces – både fysisk og psykisk.

Takket være en køresimulator kan mange patienter komme tilbage bag rettet igen. Foto: Ford

Det er Ford Spanien, Fundación ONCE og Fords esportshold, Team Fordzilla, der står bag den prisvindende køresimulator, der er udviklet af Hi-Speed Simulators. Køresimulatoren anvender de samme teknologier som Ford Adapta, et spansk projekt, der i udviklingen af biler tager hensyn til personer med funktionsnedsættelser, så bilen tilpasses den enkeltes behov.

For eksempel ved at undgå brugen af fodpedaler og i stedet have håndtag til acceleration og bremsning ved rattet – tilpasset personer, der ikke har mulighed for at anvende deres ben til kørsel.

Det er blandt andet denne teknologi, der anvendes i køresimulatoren, og som patienterne kan prøve kræfter med i vante omgivelser uden rent fysisk at sidde i en bil. Med hjælp af kørsel på virtuelle veje kan patienterne blive trygge ved den nye måde at køre bil på, inden de skal færdes i trafikken. 

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.