Nu skal køleskabet formindske madspild

Danskerne smider alt for meget mad ud, fordi vi ikke udnytter den godt nok. Men ifølge Electrolux vil danskerne gerne gøre en indsats for at blive bedre - deres nye køleskab skulle kunne sikre at vi ikke smider helt så meget mad ud om året

Cooling 360° køle-/fryseskab. Foto: Electrolux

Det nye køleskab, Cooling 3600 fra Electrolux skulle indeholde en innovativ teknologi, der holder maden frisk længere og skulle sikre at vi reducerer madspild med op til 20%. Samtidig har Electrolux også fremstillet indersiden af 70% genanvendt plast, for at nedbringe klimaaftrykket.

Køleskabet er en integreret del i vores hjem, men udover at være det sted vi stiller mælken og den halvspiste pizza, så er køleskabet, ifølge Electrolux, en vigtig spiller i kampen mod madspild i den enkelte husholdning.

Hvis temperaturen er optimal i køleskabet, holdes maden frisk i længere tid, og derved kan man slippe for at købe lige så meget mad i supermarkedet, når der ikke skal smides lige så meget ud.

Cooling 3600. Foto: Electrolux

Det nye Cooling 3600 køle-/fryseskab skulle kunne hjælpe danskerne med at blive mere klimavenlige i hverdagen. Køleskabet er udstyret med indbyggede sensorer, der automatisk korrigerer temperaturen, når køleskabsdøren åbnes og lukkes.

I følge Electrolux forhindrer det, at madvarerne udsættes for temperaturchok og fordærv, hvilket kan reducere madspild med op mod 20 pct. Derudover har køleskabet et TwinTech-kølesystem, så køleskabet har to fordampere i stedet for én.

Det betyder, at den ideelle luftfugtighed opretholdes, og at madvarerne holdes 60 pct. mere hydreret sammenlignet med køleskabe med én fordamper. Samtidig skulle TwinTech-kølesystemet kunne forhindre, at der opstår rim i fryseren.

En rapport udarbejdet af Electrolux siger 76% af danskerne, at de er villige eller meget villige til at gøre en personlig indsats for at hjælpe med at bekæmpe klimaforandringerne. Her er reduktion af madspild, ifølge Electrolux, et håndgribeligt bidrag og et oplagt sted at starte klimakampen.

De skriver at det ikke blot reducerer CO2-udledningen; på sigt kan der også være store besparelser at hente for den enkelte dansker.

Prisen for det nye køleskab bliver om omkring 12.700 kroner, og kan købes fra september.

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.