Det er ikke så længe siden Google sendt deres Pixel 7-serie af smartphones på gaden, og nu har de så også sendt en budget-udgave af mobilen på gaden, Pixel 7a. Mobilen er langt hen ad vejen en rigtig fin smartphone – for en budget-mobil altså, men der er også ting i mobilen der bare ikke formår at imponere mig, og som faktisk skuffer mig en del.
Jeg vil godt lige starte der hvor jeg virkelig er glad for Pixel 7a, nemlig designet. Google holder nemlig fast i det design vi også så på de større mobiler i serien. Jeg er specielt begejstret for den ‘bjælke’ der går på tværs af enhedens bagside. Den kapsler nemlig kameraets objektiver ind, så de er beskyttede.
Samtidig giver den bjælke mobilen et rigtig flot udseende, og det skal man jo ikke kimse ad. Herudover har Pixel 7a et meget klassisk design, hvilket generelt giver mobilen et godt udtryk. Men når jeg kigger, og føler, på bagsiden af mobilen, får jeg indtrykket af en plastik-mobil. Jeg ved godt at det ikke er tilfældet, men det føles sådan og det irriterer mig.
Skærmen er en OLED skærm på 6,1″, hvilket er en fin størrelse, men den går ikke til kant, og det trækker ned i designet – det får mobilen til at se lidt ‘gammeldags’ ud. Personligt er jeg blevet glad for mobiler der har skærm til kant, og det havde jeg klart foretrukket her. Glasset er et Corning Gorilla Glass 3, hvilket også godt kunne have været en anelse bedre rent holdbarhedsmæssigt. Selvom det er en budgetmobil, så koster den stadig omkring 3-4.000 kroner.
Lidt resultater
Kvaliteten på skærmen under brug er fint, opløsningen er på 1.080 x 2.400, hvilket er en fin opløsning uden på nogen måde at være imponerende. Men jeg kan godt lide billederne på skærmen, de står fine og skarpe, og når jeg gamer på den, er der ingen lag på skærmen, og den reagerer hurtigt på mine berøringer – så langt så godt.
Nu kastede jeg så et par benchmarks efter Pixel 7a, og her formåede den ikke at imponere mig specielt meget. Mobilen er bygget op over Googles egen Tensor G2 Titan med M2-sikkerhedsmodul. Men jeg får bare ikke den forventede ydelse fra mobilen.
3D Mark giver den således kun 6.592, hvilket placerer den nogenlunde i midten af tilsvarende mobiler. I Geenbench 6 får jeg en single-core måling på 1.466 og en multi-core måling på 3,791 når jeg tester cpu’en og en gpu-score på 4.030. Det burde mobilen have gjort bedre, og selvom man godt kan game på mobilen, så er det ikke just resultater der indbyder til store og avancerede spil.
Fint kamera
Nu kom turen så til kameraet, som alt andet lige nok er det vigtigste i en smartphone i dag.
Mobilen er udstyret med et 64MP objektiv på bagsiden, der samtidig er et vidvinkelobjektiv. Det lyder imponerende, men det skal man ikke lade sig snyde af. Det har ofte vist sig, at det ikke handler om antallet af megapixels, men hvordan mobilen bruger de informationer der kommer ind gennem objektivet.
Det er så også tilfældet her, omend jeg faktisk får rigtig flotte billeder fra Pixel 7a. Farverne er meget farveægte, ikke noget med at smække ekstra meget farve på græs himmel og vand – som jeg ellers ofte har set på andre mobiler, og det sætter jeg stor pris på.
Der var god skarphed i billederne og masser af informationer, hvilket gjorde at jeg kunne zoome ret langt ind på billederne i Adobe Lightroom, og stadig få gode resultater.
Jeg er glad for at tage makrobilleder, og det skulle Pixel 7a også udsættes for. Jeg fik som udgangspunkt nogle fine billeder her, men der er et lille aberdabei. For kameraet er ikke altid hurtigt nok til at fange motivet, hvis der f.eks. kommer lidt vind, og det betød for mig, at jeg fra tid til anden fik billeder der ikke var i fokus.
Samtidig havde makrofunktionen i Pixel 7a en kedelig tendens til at gøre baggrunden alt for sløret, det gav nogle lidt for kunstige billeder. På Pixel 7a kan man redigere billederne lidt, men jeg kunne ikke finde en måde at gøre sløringen mindre markant på.
Når jeg bare tog billeder var autofokusfunktionen fin, og her svigtede mobilen ikke. Alle motiver var skarpe og fine – også når der var bevægelse.
Portrætbillederne var jeg rigtig glad for. Her adskilte kameraet motiv fra baggrund uden problemer, og det var fedt at se flotte portrætter med en fin bokeh-effekt.
Bedømmelse
Samlet vurdering 80%
Der er mange gode ting at sige om Pixel 7a. Fint design og fine billeder.
Men ydelsen kunne have været bedre, her savner jeg lidt mere ydelse fra Googles egen processor, og jeg havde gerne set et bedre batteri. Det er ikke så vildt stort og det bliver meget varmt under brug. Samtidig tager det en krig at oplade det.
Der findes mange mobiler til en lavere pris der kan levere nogenlunde samme resultater som Pixel 7a, og 3-4.000 kroner er stadig en pæn slat penge – jeg havde håbet og forventet mere fra Pixel 7a – de andre mobiler i serien var langt mere imponerende.
Du kan læse mere om Pixel 7a her.