Kommer julegaven frem i tide?

60 pct. af danskerne forventer at købe én eller flere julegaver online. Men hver femte dansker frygter, at gaverne ikke når frem inden juleaften. Det viser en ny YouGov undersøgelse foretaget på vegne af Akamai

Uendelige køer, stressede forældre og utaknemmelige børn. Julegaveindkøb kan give grå hår på de fleste. Derfor vælger mange at klare deres juleindkøb på nettet. Men ikke alle er lige trygge ved dette. Det viser en ny undersøgelsen foretaget af YouGov på vegne af it-virksomheden Akamai.

Derfor bringer vi her Akamais gode råd til, hvordan du kan sikre at gaven kommer frem i tide.

Undersøgelsen viser at 60 procent af danskerne forventer at købe én eller flere julegaver online, og 4 pct. siger, at de udelukkende vil købe gaver i webbutikker. Blandt de adspurgte danskere siger hver femte (22 pct.), at de enten er en smule eller meget bekymret over, om julegaverne de køber online når frem inden jul.

Vi elsker at handle online

“Detailbranchen gør meget for at sikre en god og effektiv oplevelse for det voksende antal forbrugere, der køber ind fx med deres smartphone eller tablets. Alligevel er en del forbrugere tilbageholdende, når det gælder julegaverne, da vi ikke vil risikere, at gaverne ikke når frem til tiden”, Per Sterner, fra Akamai i Norden.

At købe julegaverne på nettet er noget, som et stigende antal danskere har taget til sig. I undersøgelsen siger 15 pct. af danskerne, at de forventer at købe flere julegaver på nettet i år i forhold til sidste år.

Gode råd: Sådan kommer dine julegaver frem til tiden

Køber man årets julegaver på nettet kan man med fordel gøre sig nogle overvejelser inden man putter diverse bøger, spil og sportsudstyr ned i den digitale indkøbskurv. Her er nogle gode råd, hvis man gerne vil sikre sig, at varerne når frem inden juleaften.

 1. Bestil i god tid
  Køb din gaver i god tid, og gerne én måned før juleaften. Udover is i maven giver dette dig også mulighed for at returnere varen, hvis den ikke lever op til dine forventninger, så du kan nå at købe en ny
 2. Vær opmærksom på, hvor du bestiller fra
  Leveringstiden varierer alt efter, hvilken webbutik du bestiller fra. Hvis muligt, så vælg en dansk eller europæisk webbutik, da leveringstiden vil være kortere end hvis du fx bestiller fra USA eller Asien.
 3. Shop i certificerede webbutikker
  Det kan være svært at spotte falske webbutikker på nettet. Kig derfor efter certificeringer som fx e-mærket eller Trust Ecommerce Europe, hvis du handler europæisk. Hvis webbutikken mangler kontaktinformation eller har dårligt sprog, kan det være tegn på en fupbutik. Læs derfor andre forbrugeres oplevelser på fx Trustpilot.
 4. Bestil varen til dit arbejde
  Hvis du vil være helt sikker på at modtage din vare med det samme kan du med fordel få varen leveret til din arbejdsplads. Samtidig undgår du at stå i kø ved dit lokale posthus eller supermarked.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2692 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart