Læg nu den smartphone væk

Mange kender følelsen af at blive afbrudt af brummende mobiler. Faktisk mener hver anden dansker, at deres venner bruger for meget tid på at tjekke smartphonen, når de er sammen. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra smartphoneproducenten Huawei

Smartphonen er for mange danskere blevet som en forlænget arm. Den hjælper til at forbinde os mennesker med hinanden, ligegyldigt hvor vi befinder os. Men forhindrer den os samtidigt i at være fuldstændig til stede med dem, der netop er omkring os nu og her? Faktisk mener 51% af danskerne, at deres venner bruger for meget tid på at tjekke deres smartphone, når de er sammen. Det viser en ny undersøgelse fra smartphoneproducenten Huawei. Det er dog særligt de unge, der føler sig forsømt af vennerne:

”Vores undersøgelse viser, at vi danskere ikke er så gode til at lægge mobilen fra os, når vi tilbringer tid sammen med vores venner. Det er især unge i aldersgruppen 18-35 år, der oplever dette. Faktisk er det hele 54% af danskerne i denne aldersgruppe, der synes, at deres venner bruger for meget tid på at kigge på deres smartphones, når de er sammen,” siger Marie Dam Feldborg, der er Senior Marketing Manager i Huawei Danmark.

Vi savner mobilfri familietid

Det er dog ikke kun vennerne, der bonner højt ud på listen over de personer, der bruger for meget tid på at kigge ned på mobilskærmen. Faktisk synes 44% af danskerne, at deres familie bruger for meget tid på at tjekke deres smartphone, når de er sammen. I aldersgruppen 56-75 år, mener 48%, at deres familiemedlemmer bruger for med tid på at kigge på mobilen. For de unge 18-35-årige gælder det 40%.

”De fleste af os kender de situationer, hvor en ven eller et familiemedlem sidder og kigge ned i mobilskærmen, mens man prøver at fortælle dem noget. Det er ret frustrerende, og det går ud over vores nære relationer. Og vores undersøgelse viser, at mange danskere ønsker, at deres familie og venner er mindre optaget af deres mobiler, når de er sammen – og vi er nok nogle stykker inklusiv mig selv, der også må kigge indad,” siger Marie Dam Feldborg.

Læg smartphonen til side for en stund

Huawei vil gerne opfordre danskerne til at lægge deres smartphones til side for en stund her i julen og være mere nærværende med familier og venner omkring dem. Dette selvom afsenderen lever af at sælge netop smartphones:

”Det kan lyde som et lidt omvendt budskab for en smartphoneproducent, men hos Huawei ønsker vi at styrke relationer mellem mennesker. Det gør vi i høj grad gennem vores produkter, og selvom de kan være svære at lægge fra sig, vil vi faktisk gerne opfordre til, at man gør det en gang i mellem. I vores moderne verden hænger relationer og teknologi helt naturligt sammen, men vores budskab er, at teknologien skal understøtte sociale relationer. Vi skal dog samtidigt også huske at dyrke det nære samvær, og være sammen, når vi er sammen,” slutter Marie Dam Feldborg.

Fakta fra Huaweis befolkningsundersøgelse

  • 51% af danskerne er helt enige eller enige i, at deres venner bruger for meget tid på at tjekke deres smartphone, når de er sammen med dem
  • 54% af de 18-35-årige danskere er helt enige eller enige i, at deres venner bruger for meget tid på at tjekke deres smartphone, når de er sammen med dem.
  • 44% af danskerne er helt enige eller enige i, at deres familie bruger for meget tid på at tjekke deres smartphone, når de er sammen med dem
  •  48% af de 56-75-årige danskere er helt enige eller enige i, at deres familie bruger for meget tid på at tjekke deres smartphone, når de er sammen med dem
  • 40% af de 18-35-årige danskere er helt enige eller enige i, at deres familie bruger for meget tid på at tjekke deres smartphone, når de er sammen med dem.

Om undersøgelsen

Data er indsamlet på Epinions Danmarkspanel. Der er i alt gennemført 1.002 webinterviews med danskere i alderen 18-75 år i perioden 16. november – 22. november 2016. Undersøgelsen er udsendt repræsentativt i forhold til køn, alder, region og uddannelse.

infographics

Læs også:

Opdatering til Huawei Mate 10 giver bedre kamera Huaweis Mate 10 og Mate 10 Pro er udstyret med et 12MP+20MP Leica Dual Camera og har indbygget kunstig intelligens, som både hjælper med baggrunds- og...
Sonys nye Xperia E4 satser på at underholde bruger... Så er Sony klar med deres nye smartphone Xperia E4. Tankerne bag den nye smartphone er, at den skal være let bruge, skal have en stor skærm og stadig ...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2126 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?