IFA 2016: Lille men kraftfuld soundbar

Under årets IFA-messe i Berlin lancerede Philips deres nye lille soundbar, Fidelio B1 Nano, der kun er 40,8 cm lang

Traditionelt er en soundbar lang, for at den kan fordele musik og tale så bredt ud i rummet som muligt. Men ikke desto mindre så er Fidelio B1 Nano kun 40,8 cm lang, 5,67 cm høj og 11,5 cm dyb.

Årsagen til at det kan lade sig gøre, er at Gibson Innovations, der står bag Philips Fidelio-højttalere, gør brug af Microbeam-teknologien, og så har de placeret højttalere i hver side så lyden spredes ud i rummet på den måde.

Microbeam-teknologien beyder blandt andet, at de to fremadrettede højttalere sidder på skrå, så de krydser hinanden, så lyden når 180 grader ud.

Herudover så er de to såkaldte bølgeledere oven på soundbaren: Hver bølgeenhed består af en Soft Dome-diskantenhed med et neodym-magnetsystem, som arbejder sammewn med en forstærker og en finindstilling.

Højttalerne er på 320 watt og levere rn 5.1-lyd. Den er certificeret Dolby Digital og DTS Digital Surround. Subwooferen er trådløs, så den kan placeres hvor som helst i stuen, og fordi den er slank, kan den sagtens gemmes væk under sofaen.

Endelig er den udstyret med en natfunktion, som betyder at du ved et tryk på en knap, dæmper bassen og skruer op for mellemtonerne, så de kraftige lyde ikke vækker resten af huset.

Nå ja, den understøtter også Bluetooth, så du kan streame musik direkte fra din smartphone.

Prisen på Fidelio B1 Nano bliver på 3.999 kroner.

philips_b1_voice_clarity

About Lars Bennetzen 3825 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?