Microsofts browser, Edge, går Open Source og macOS-vejen

Edge, internetbrowseren fra Microsoft, dropper sin proprietære kode og flytter over på Chromium-platformen. Dermed er der samtidig åbnet op for at Edge kan komme til macOS

Rygterne har længe verseret, og i dag kan Techcrunch.com så bekræfte det: Microsoft Edge flytter over på Open Source-platformen Chromium, den samme platform som Google bruger til deres Chrome browser (navnet siger det stort set, ikke?).

Når det er sket, så kan vi, ifølge Techcrunch.com, også forvente at se Edge på macOS, og selvom der er masser af browsere der allerede, er det jo altid rart med endnu et alternativ.

Samtidig så har Microsoft oplyst, at Edge bliver koblet fra den almindelige Windows Update, så de kan udsende hurtigere opdateringer til deres næste version af Edge-browseren.

Men lad nu være med at gå og tro, at det er noget der kommer til at ske natten over. Indtil videre er det udelukkende en hensigtserklæring. Microsoft har ikke skrevet så meget som en enkelt linje kode i skrivende stund – eller ikke noget kode som nogen udenfor Microsofts brandmure har fået lov til at se endnu.

Men i løbet af 2019 skulle det ske – Microsofts EdgeHTML og Chakra forsvinder, og Blink og V8 overtager deres plads. Og det er et markant knæfald overfor Google og Chrome, og en klar blåstempling af at Chrome og Chromium er dagens de facto standard når det kommer til browsere.

Der er heller ingen tvivl om, at Microsoft har været nødt til at gøre noget. Siden det blev gjort ulovligt at integrere browseren dybt i deres OS, har de mistet markedsandele, og i trit med at flere og flere udviklere flytter over på macOS-platformen, har det været stadigt mere kompliceret at teste til Edge, der indtil videre ikke kører på macOS.

Ting som at Edge kun kunne køre på Windows 10, og ikke tidligere versioner, har heller ikke hjulpet på markedsandelene, og det er klart en af årsagerne til at Microsoft nu går Chromium-vejen.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2199 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?