Nåååh ja, og så kan de afspille lyd!

Logitech sætter en ny standard for brugen af RGB-belysning i gaming-udstyr.

Vi lever i lyse tider. I dag kan vi ikke komme udenom RGB-belysning i gaming-mus, spiltastaturer – sågar headsets er spækket med lys. Det er som om, alle de store gaming-hardwareproducenter har set lyset. Men hvad er der revolutionerende ved vekslende lys i en mus? Hvorfor er det et unikt selling-point, at et tastatur kan have forskelligt farvet lys i forskellige taster på én gang? Flot er det, men en revolution? Nej. Forbedrer RGB-belysning dine egenskaber, når du spiller? Ikke synderligt.
Logitech har taget et andet approach med deres G560 PC-højttalere, som er designet til gaming. Højttalernes intelligente belysningssystem… ja, jeg ved det, stort set alle producenter bruger begrebet, ”intelligent belysning”, men Logitech har faktisk fat i noget her.

IMG_20180605_230330

RGB-belysning set i et andet lys

For G560 har ikke blot vekslende RGB-belysning bagtil og i siden, som vores Facebook-video vidner om – lys og kulør kan tilpasses hændelser i dit spil takket være Audio Visualizer. Befinder din spilkarakter sig i et dystert, men roligt miljø, er der kolde, mørke farver, højttalerne bruger i længere intervaller.  Bryder helvede løs med finder fra alle sider, er det lyse og kraftige farver som rød, gul og orange i intervaller, som matcher lydeffekterne i spillet. Taber du eksempelvis et slag i Total War: Warhammer II, lyser en kraftig rød farve i begge højttalere, hvilket har lidt samme effekt, som den overfyldte saltbøsse over det åbne sår. Ikke desto mindre er det Logitechs brug af RGB-belysningen en fed feature, der tilfører dine spil ekstra stemning. Ulempen er dog, at det langt fra er alle spil, der understøtter Audio Visualizer. Listen over spil finder du her.

Betyder det, at G560 ikke kan lave lysshow til ikke-kompatible spil? Nej, du kan opleve lys for alle pengene i alle dine spil, sågar i musik og film, men præcisionen og stemningen er ikke helt den samme som med Audio Visualizer.

logitech_g560_rgb_halo_orange

Kompatibilitet

G560 har på papiret nogle fede specs og funktioner. Jeg kan tilslutte op til fire forskellige enheder ad gangen. Hovedenheden, min PC, skal være tilsluttet via USB, mens min tablet eller telefon kan være tilsluttet via Bluetooth.

Når min Windows 10 PC skal være tilsluttet via USB, er det for at udnytte LightSync og DTS: X Ultra-lydformatet.

LightSync gør, at højttalernes lysshow synkroniseres med udvalgt udstyr fra Logitech såsom G513-spiltastaturet. Dermed her højttalerlyset samme farve som tastaturlyset – på samme tidspunkt. Selvom G560 også kan bruges på Mac, med et yderst tilfredsstillende resultat, understøtter Mac OS hverken LightSync eller DTS: X Ultra.

IMG_20180509_134128

Det praktiske

Gem subwooferen inde under dit skrivebord eller væk fra offentligt skue. Kluntet og kantet er den at se på. Satellithøjttalerne er en anden snak, eftersom de har et futuristisk og stilrent design, som appellerer til mig som gamer.

Driveren, Logitech Gaming Software, giver et godt overblik over G560-indstillingerne og mulighederne, MEN det kræver en del tid, før jeg har luret, hvordan lyden kan finindstilles efter mine egne personlige præferencer, når det kommer til spil, film eller musik. LGS har en række standard lydformater til spil, men når det kommer til musik, er det rart at få taget toppen af bassen, som subwooferen står for, eftersom højttalerne ikke har aktiv bas. Uanset hvordan jeg indstiller G560, så er de hovedsageligt beregnet til spil og film qua det fyldige og dundrende lydbillede.

LGS-EQ

Satellithøjttalerne, der gerne ville være en soundbar

Logitech har allieret sig med DTS: X Ultra. På papiret skulle G560 kunne levere surround sound a la standarden, du finder i en soundbar. Jeg kan ikke høre surround-effekten – hverken i spil, film eller musik. Jeg oplever til gengæld et fedt stereolydbillede, som formår at klart at opdele lydeffekterne og stemmerne, hvilket er vigtigt, når jeg blandt andet spiller skydespil – fjendens lyde skal klart fornemmes, så jeg kan reagere hurtigere.

DTS leverer ikke surround sound-oplevelsen, men jeg synes derimod, at formatet stadig bidrager til fantastisk stereolyd med vidunderlig buldren og bragen, når granaterne sprænger ved siden af mig. På bedste krigsliderlige manér, elsker jeg også den klare lyd af virtuelle patroner, som flyver om ørerne på min spilfigur i Overwatch. Samtidig oplever jeg ikke, at sub’en overdøver de øvrige lydeffekter. Jeg elsker fylden og klarheden i lyden, der skaber en skøn stemning sammen med RGB-belysningen, når jeg spiller. G560 leverer det bedste lydbillede, jeg har oplevet i et par PC-satellithøjttalere til dato.

Musikoplevelsen er tålelig, men G560 er bestemt ikke bygget til hifi, hvilket højttalernes frekvensområde på 40 Hz – 18KHz også vidner om. G560 formår ikke at gengive de helt høje toner, som hifi-højttalere kan. Endvidere er det nemt at mærke, at højttalerne ikke har en aktiv bas, men er afhængig af sub’ens bulder. Jeg vil dog understrege, at det ville være hamrende urimeligt at forvente, at G560 kunne levere musik i hifi-kvalitet – det er gaming-højttalere!

Produktinformation

  • Navn: G560 LIGHTSYNC Gaming Speaker System
  • Producent: Logitech
  • Frekvensområde: 40 Hz- 18 KHz
  • Lydformat: 2.1 stereo og DTS X: Ultra Surround Sound
  • Forbindelse: USB og Bluetooth 4.1
  • Understøtter: Windows 7-10 og Mac OSX
  • Set til: Kr. 1.620
  • Mere information hos Logitech

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%

Logitech G560 leverer en solid 2.1 lydoplevelse, der forstærker stemningen i dine spil med et overdådigt lysshow, der kan synkroniseres med udvalgte spil og gaming-udstyr. Selvom Logitech har allieret sig med DTS X: Ultra Surround Sound, udebliver surround-effekten, men du får et fyldigt og detaljerigt stereolydbillede i stedet – det bedste jeg har oplevet i et par spilhøjttalere til under kr. 2.000.

 

 

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?