Næste version af Android er kraftigt inspireret af iPhone X navigation

Apples seneste smartphone, iPhone X introducerede en ny måde at navigere på, da de afskaffede den fysiske hjem-knap. Nu lader det til at Google er blevet kraftigt inspireret og vil bruge samme form for navigation i næste version af deres smartphone OS, Android P

StockSnap / Pixabay

Den nye version af Android blev for nyligt vist på en Android udviklerkonference, og en af de store nyheder måden du navigerer på. Den nye måde at navigere på gør det lettere at skifte mellem apps, og den virker præcist som på iPhone X.

Google siger selv at de har arbejdet på den nye multitasking navigation i over et år, og det skal også nok passe, men mon ikke de også har haft et øje på, hvordan Apple valgte navigationen skulle fungere på iPhone X?

I Android P bliver de klassiske knapper med, hjem tilbage og multitasking fjernet. I stedet for så kommer der en navigationsknap midt på bunden af skærmen (os der har brugt Huawei-smartphones, kender godt den form for navigation for resten…). Den nye navigationsknap fungerer så ved at du swiper op fra den, og så får du dine sidst brugte apps, og du kan swipe til højre og venstre her for at vælge den app du leder efter.

Hvis du så swiper op en gang mere, så får du den klassiske app-skuffe. Men en ændring er der dog sket – for i toppen bliver der nu placerede ’anbefalede’ apps, apps som Android P mener du leder efter.

Og igen præcist som med navigation på iPhone X, så kan du ved at swipe til højre eller venstre på den nye navigationsknap skifte til den næste app, og ved at holde fingeren nede kan du bladre gennem flere apps.

Betaprogrammet for Android P er begyndt, og alle andre får mulighed for at opgradere (hvis din mobil og teleselskab tillader det) i løbet af de næste par måneder.

Om det er kopi af iPhone X-navigation eller ej, så er det stadig en fed måde at navigere på, og jeg glæder mig til at få opgraderet min mobil til Android P.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2585 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart