Nu skal billeder af børnemisbrug på nettet fjernes

I partnerskabet med Internet Watch Foundation vil F-Secure arbejde aktivt på at fjerne billeder og videoer af børnemisbrug fra internettet og dermed skabe et sikkert digitalt miljø for børn og deres familier

Sikkerhedsfirmaet F-Secure har indgået samarbejde med Internet Watch Foundation (IWF), som er en velgørende organisation, der arbejder for at udrydde billeder på nettet af børn, der bliver seksuelt misbrugt. Med samarbejdet vil begge parter drage fordel af hinandens specifikke kompetencer og derved styrke formålet med at beskytte børn og deres familier online.

F-Secure slutter sig til IWF på et afgørende tidspunkt. Sidste år var et rekordår for IWF, hvor vores analytikere fandt og fjernede mere indhold af børn, der bliver seksuelt misbrugt, end nogensinde før. Onlinetruslen fra pædofile, som gør alt, hvad de kan for at få adgang til og misbruge børn, må vi aldrig undervurdere. Derfor er det så vigtigt at arbejde sammen med virksomheder som F-Secure. De er vigtige allierede i forbindelse med at beskytte børn og gøre internettet til et mere sikkert sted for alle.

Susie Hargreaves OBE, der er CEO for IWF

Internet Watch Foundation blev grundlagt i 1996 med en mission om at fjerne billeder og videoer af børn, der bliver seksuelt misbrugt fra internettet. Hver uge finder organisationens analytikere over 3.000 hjemmesider med kriminelt indhold, der skal fjernes. Og sidste år registrerede IWF millioner af ulovlige billeder og videoer med henblik på at få dem fjernet.

I gennemsnit forhindrer F-Secure dagligt næsten 300.000 ondsindede hjemmesider i at sprede malware eller på anden vis skade virksomheder og privatpersoner. Desuden giver F-Secures globale netværk af over 200 teleoperatører virksomheden en unik position til at arbejde inden for telesektoren for at skabe nye og innovative beskyttelsesstrategier.

“Mange af de sikkerhedsudfordringer, der vedrører os alle, er for store til, at en enkelt organisation kan håndtere dem alene. Ved at samarbejde med andre organisationer er vi i stand til at finde nye løsninger på afgørende problemer, som f.eks. at stoppe spredning af billeder af børn, der bliver seksuelt misbrugt. Takket være det omfattende netværk af operatører kan F-Secure hurtigt og effektivt distribuere løsninger, der har til formål at beskytte millioner af mennesker og brugere på nettet.

Timo Laaksonen, Vice President for forbrugersikkerhed hos F-Secure

Alle, der støder på billeder, videoer eller lignende indhold, der omhandler seksuelt misbrug af børn, kan hurtigt, anonymt og fortroligt indberette det til IWF via dette link: https://report.iwf.org.uk/en.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3429 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?