TEST: Billig tablet lover mere end den kan holde

Nokia T20 er en ny, billig, Android-baseret tablet der kommer med store løfter. Og selvom den langt hen ad vejen er ganske fin, så kan den ikke helt leve op til egne forventninger

Fra HMD Global, der står bag Nokia-brandet når det kommer til mobiler og tablets, er der nu kommet en ny tablet, rettet mod børn eller folk der gerne vil have en billig tablet.

Men HDM Global lover, at selvom den er billig, så kommer den stadig med masser af spændende funktioner, blandt andet en krystalklar 2K-skærm, høj grad af sikkerhed, nordisk design, lang batterilevetid og god lyd.

Så lad mig lige starte med designet, for helt ærligt så er der ikke så fælt meget du kan gøre på designsiden på et tablet – det er jo bare en stor skærm. På Nokia T20 har du en meget traditionelt udseende tablet med relativ store kanter/bezel og som er relativ tyk – taget standarderne i dag i betragtning.

HMD Global kalder det for et nordisk design, men det har jeg svært ved at se. Det er en meget traditionelt udseende tablet, der ligner alle andre tablets i samme priskategori.

Skærmen skulle være rigtig god, ordet krystalklar bliver brugt til at beskrive den, og 2K er da også en, på papiret, pæn opløsning for en laptop til under 2.000 kroner.

Der er da heller ingen tvivl om, at billeder og video står flot på skærmen, den leverer et rigtig fint resultat, men det går alligevel galt når noget skal reagere hurtigt på skærmen, eller hvis du ruller ned på en hjemmeside eller på YouTube. Her hakker skærmen hurtigt, og der er en hvis træghed i systemet der ikke burde være der – personligt blev jeg ret irriteret over skærmen på det område.

Nokia T20. Foto: HMD Global

HMD Global fremhæver også det indbyggede lydsystem, OZO Playback, og lyden er fin, men jeg ville stadig ikke sidde og lytte til musik, eller se en film uden at have et godt headset til den. Lyden er fin, hvis du lige skal vise et klip på YouTube frem, eller måske lige afspille det nyeste nummer med din favoritkunstner. Men jeg ville ikke sidde i længere tid og lytte til den – det holder ikke vand.

Men omvendt, så er laptoppen til børn, og jeg kan se på min egen datter, at hun ikke stiller så store krav til lyden som jeg personligt gør. Og nu jeg er ved børn – T20 kommer med en beskyttet børnetilstand, Google Kids Space, og den lille detaljer kan jeg godt lide.

Med den funktion kan du nemlig skærme dine børn mod nogle af de værste sider på det store internet, og du kan slå den til og konfigurere den via din, og dit barns, Google-konto.

Den funktion er faktisk noget der virkelig øger værdien af denne 10,4″ tablet, for det bliver stadig mere almindeligt at børn bruger tablets i skole og hjemme, mere eller mindre hele dagen.

Som det sidste skal jeg rose batterilevetiden, for den er god – med et batteri på 8.200 mAh er der strøm på til flere dages brug, hvilket er super fedt.

Bedømmelse

Samlet vurdering 75%

Jeg kan godt lide T20, ikke mindst fordi den er relativ billig. Men den udskriver checks der ikke er dækning for. Skærmen er fin, men langsom, lyden er ok, men ikke så imponerende som de gerne vil have det til at lyde, og designet er ikke noget specielt.

Den er god til børn, men personligt ville jeg hellere investere i en billig iPad og sætte forældrekontrol på der, jeg ville klart føle at jeg fik mere for pengene der.

Du kan læse mere om Nokia T20 her.

Prisen starter på 1.700 kroner for den mindste model.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3429 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?