Ny dampovn beholder næringsstofferne i maden

Mange af de næringsstoffer, som vi indtager i dagligdagen, går til spilde, når vi tilbereder maden i traditionel ovn. Dampovnen er både tids- og energisparende, da tilberedningstiden er kortere og samtidig beholdes mange af næringsstofferne

Vores krop har brug for næringsstoffer, hvis den skal fungere optimalt. Madlavning med damp bevarer, ifølge Electrolux, op til 90% af de næringsstoffer, der i din mad. Kartoflen er en essentiel del af det danske køkken. Den er billig, alsidig, velsmagende og fyldt med næringsstoffer, men når vi koger den, lækker mere end 50% af næringsstofferne i kogevandet, der efterfølgende hældes ud. Dampovnen skulle sikre dig en bedre konsistens, mere smag i maden og et mindre behov for at smide penge efter vitamintilskud fra piller og vand.

At en stor del af næringsstofferne udvaskes i vandet, når man koger råvarer, er ikke synligt og derfor heller ikke noget, som de fleste reflekterer over. Vores kroppe har brug for vitaminer, og det bedste er selvfølgelig at bruge den næring, der allerede er naturligt til stede i vores fødevarer. Brug af damp i madlavning er en nem måde at drage fordel af næringsstoffer og spise sundere.

Lale Johansson, Nordic Category Marketing Manager Electrolux

Energibesparelser og mindre madaffald

Næringsstofferne er ikke den eneste fordel at hente ved at lave mad med damp. Electrolux fortæller, at deres dampovn f.eks. er både energibesparende og mindsker dit madaffald. Når vandet kondenserer i ovnen og derved danner damp, trænger varmen hurtigere og dybere ind i maden. På den måde mindskes tilberedelsestiden med 30%, hvilket sparer dig på tid og energi.

Deres dampovn har en funktion de kalder Steamify, og med den sikrer ovnen selv, at din mad tilberedes ved den rette temperatur. Derfor skulle du ikke ende med, at din steg bliver for tør eller grøntsagerne for bløde. Det lover at sikre dig et lavere energiforbrug og sørger for, at din mad er tilberedt til perfektion. Derved skulle du også have mindre mad at smide du.

Sidste men ikke mindst er damp også perfekt til opvarmning af gårsdagens retter eller det gamle brød. Ved at genopvarme brødet med damp kan du forlænge holdbarheden og bevare saften i brødet.

Et professionelt redskab

Mange kokke har allerede installeret dampovn i køkkenet, men magien fra dampen har stadig til gode at erobre hverdagskøkkenet. Det vil Electrolux nu lave om på oplyser de i en pressemeddelelse. Brugen af dampen er enkel og kommer fra en lille beholder fyldt med vand, der spredes i ovnen. Maden tilberedes forsigtigt med de bedst mulige resultater for ingrediensernes ernæring, smag og tekstur.

Electrolux dampovne

Electrolux har derfor lige præsenteret tre dampovne, der alle har dampfunktionen til tilberedning af fisk, kød, brød, grøntsager, etc. Ovnene kommer i tre forskellige klasser: SteamCrisp, SteamBoost og premiumklassen med SteamPro.

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.