Ny generation robotplæneklippere på vej fra Husqvarna

Foråret er på vej, og det betyder at græsset snart gror igen. Husqvarna er på vej med den næste generation af deres robotplæneklippere, Automower 310 Mark II og 315 Mark II

Foto: Husqvarna

En af udfordringerne ved at slå græs er, at du ofte slider en del på græsset – ikke mindst i foråret hvor græsset er nyt og sart. Men her lover Husqvarna deres nye robotplæneklippere slider mindre på græsset, og samtidig også på robotplæneklipperen selv. De justerer nemlig automatisk hvor ofte plænen skal klippes i forhold til dens vækst.

Det betyder f.eks. at den i starten af sæsonen ikke vil køre så ofte som når græsset virkelig vokser senere på forsommeren.

Husqvarna Automower 310 Mark II. Foto: Husqvarna

Den vil også skifte klippeteknologi, så den f.eks. kører i systematisk spiralformet mønster de steder hvor græsset vokser hurtigere, så plænen holdes på samme niveau over det hele.

Husqvarna lover også at den har tre forskellige søgemetoder til at finde hjem til ladestationen hurtigst muligt, når det er tid til at vend hjem.

Endelig fortæller Husqvarna at vedligeholdelse også er blevet let, at du kun skal bruge en vandslange for at sprøjte den ren, og hvis en kniv skal udskiftes, så opdager robotten det automatisk og fortæller dig det, så du ikke skal holde øje med det selv.

Priserne for de nye robotplæneklippere starter ved 11.800 kroner.

Info om Automower 310 Mark II og 315 Mark II

  • Vægt: 10 kg
  • Klippeareal: 1.000 m2 / 1.500 m2
  • Klippehøjde: 20-50 mm
  • Klippemønster: Tilfældigt med særligt system for præcis klipning ved smalle passager
  • Rengøring: Skyl med haveslangen
  • Hældning: 40 %

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?