Ny Moto G Pro skal booste produktiviteten

Den nyeste smartphone fra Motorola er rettet både mod forbrugerne og forretningsfolkene. Den har indbygget stylus, og et markant opgraderet kamera og batteri

Moto G Pro er den nyeste flagskibsmodel fra kinesiske Motorola, og ifølge den Lenovoejede virksomhed indeholder den teknologi og løsninger der skal være med til at øge din kreativitet og produktivitet, blandt andet takket være en indbygget stylus (pen som du også kender fra Samsungs Note-smartphone) og et tredobbelt kamerasystem på 48MP og med den allestedsnærværende AI.

Den kører på Android 10, og dermed skulle sikkerheden være på højeste niveau, hvis vi ellers kan stole på Google.

Dem af os der kender til, eller har en Samsung Note-smartphone kender godt til fordele og ulemper med en stylus. Den er klart en fordel når/hvis du tegner, tage billeder af udsnit på skærmen og når du skal lave præcisionsarbejde på skærmen. Men ellers er det altså sjældent at den forlader sin rede i mobilen, og det vil nok være det sammen med Moto G Pro. Men der er altså en stylus med, take it or leave it.

Foto: Moto

Kamerasystemet har, som nævnt, tre objektiver, hvor hovedsensoren er på 48MP og gør brug af noget som Motorola kalder for Quad Pixel teknologi, der skulle sikre bedre farver og mere levende billeder, også om natten, hvor de samtidig gør brug af Night Vision-tilstand.

Kameraet har også en autofokus der gør brug af lasermåler, for at sikre meget hurtig fokusering på motiverne.

Så har de fået et såkaldt actionkamera, der giver dig mulighed for ultravidvinkel, der er makrokamera indbygget, og så har selfiekameraet en opløsning på 16MP, så du sagtens kan tage nogle gode billeder af dig selv – hvis det er noget du er til.

Batteriet er på 4.000 mAh, og det lover Motorola er nok til to dage. Personligt tvivler jeg på den vurdering. De mobiler jeg kender og arbejder med, klarer kun lige en dag, selv når det har batterier på de 4.000 mAh. Men lad os nu se, jeg kan jo blive overrasket.

Rent hardwaremæssigt har Motorola udstyret den nye mobil med en Qualcomm Snapdragon 665 octa-core processor og 4GB intern hukommelse. Og så har den 128GB lagerplads til billeder, apps og musik – måske lige i underkanten, og Motorola skriver desværre ikke noget om, hvorvidt den kan opgraderes vhj. af et sd-kort.

Mobilen kommer i handlen d. 15. juni, og prisen bliver på sølle 2.499 kroner, hvilket virker som en meget attraktiv pris.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2743 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart