Ny OMEN X bærbar fra HP en stærk gamer-laptop

HP har lige lanceret deres kraftigste bærbare gaming-laptop, OMEX X der både har termisk køling, under støtter overclocking af cpu og gpu

I dag forlanger seriøse gamere konfigurerbar ydeevne på samme niveau som en stationær pc for at have adgang til markedets bedste frame rates og hurtigste reaktionsevne til at kunne besejre konkurrenterne.

Samtidig efterspørger de også udstyr, der ikke går på kompromis med ydelsen til fordel for mobilitet, da gaming ofte foregår til turneringer og LAN-arrangementer. Efter at have studeret nogle af verdens bedste gamere i konkurrence mod hinanden, har HP skabt en computer, som imødekommer deres behov med avancerede komponenter, termisk køling, hurtig og responsiv skærm, et brugerdefineret, mekanisk tastatur og softwareredskaber, der gør gamere i stand til at presse hardwaren i OMEN X bærbar til det yderste.

Bygget til gamere

De nyeste spil og e-sportsturneringer kræver computere med effektive grafikløsninger og masser af rå computerkraft. HP har derfor fyldt den bærbare OMEN X med markedets førende teknologi og et væld af brugerdefinerbare muligheder som:

 • OMEN Command Center Software, hvor brugere selv kan tune og presse hardwaren til det yderste, sammen med evnen til at håndtere overclocking af CPUen5; optimere netværkstrafik til gaming med en netværksbooster, som reducerer forsinkelsen under onlinespil og tilpasse belysning til optimal betjening af tastaturet.
 • generation ulåst Intel Core i7 cpu med mulighed for XMP-hukommelse til overclocking af hukommelsen5, testede profiler op til DDR4-2800, og fabriksoverclockede GPU’er op til NVIDIA GeForce GTX 1080 – perfekt til hektiske spil i 4K opløsning.
 • Mulighed for RAID0 SSD til ekstra hurtig opstart og indlæsning samt PCIe SSD+HDD lagringsmuligheder for hurtig responstid og ekstra stor lagringskapacitet[iv].
 • Kølesystem som tillader at presse hardwaren ud over sine fabriksindstillinger, inklusive avancerede blæsere for at øge luftgennemstrømningen samt et integreret dampkammer med fire 3,5 mm varmeledere til at forbedre varmeoverførslen fra gpu’en og cpu’en til de fire kølere monteret i hjørnerne af computeren.

Designet til fordybelse i VR

Gaming er en altopslugende oplevelse. Derfor har HP sørget for, at alle udgaver af den bærbare OMEN X kan bruges til Virtual Reality, der bl.a. inkluderer funktioner, som forbedrer spiloplevelsen og begrænser udefrakommende forstyrrelser:

 • Et mekanisk tastatur, hvor hver enkelt tast er baggrundsbelyst af RGB LED med 2,5 mm frigang og øjeblikkelig feedback til intens gaming; RGB LED til hver enkelt tast tillader brugerdefineret inddeling og belysning af tastaturet; individuelt programmerbare makrotaster og N-key rollover til anti-ghosting
 • Mulighed for 17” 4K skærm til ultimativ gaming i høj opløsning; eller mulighed for 120Hz 1080p skærm til hurtige opdateringshastigheder og flydende billeder; alle konfigurationer er NVIDIA G-Sync-enabled for at reducere ’billedtearing’
 • DTS Headphone:X simulerer surround sound ved brug af alle headsets7 og premium lyd bestående af HP Dual Speakers med lyd fra Bang & Olufsen
 • HP Audio Boost sikrer maksimal ydelse uden at overbelaste højtalerne
 • Et semitransparent vindue, som giver adgang til at se ind i computeren sammen med brugerdefinerbar belysning og aluminiumsfinish, som personaliseres og tilpasses til den individuelle gamer.

Skabt til fremtiden

For at give gamere et forspring over for modstandere er OMEN X skabt til at kunne udvides ved nemt at foretage opgraderinger af systemet eller udskifte dele. Dette indbefatter:

 • Ét samlet adgangspanel til både HDD, SSDs, og RAM, så alle udskiftelige dele er lettilgængelige.
 • Et stort udvalg af indgange/porte, som understøtter op til fire eksterne skærme.
 • Tilslutning til en række gamingtilbehør gennem tre USB 3.0 Type A porte, to Thunderbolt 3-certificerede USB 3.1 TypeC porte, HDMI 2.0a med HDR support, Mini DisplayPort, RJ45 og en multi-format mediekortlæser.
 • Dual audio-jack med separat mikrofoninput og headset jacks (input/output), som understøtter de nyeste gaming headsets eller eksterne højtalere.

Den bærbare OMEN X forventes at være tilgængelig fra november til en vejledende startpris fra 24.999 kroner.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

About Lars Bennetzen 3899 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?