Ny tablet fra Huawei

På dagens pressemøde, dagen før Mobile World Congress i Barcelona starter, sendte Huawei en ny tablet på gaden, og tanken er klar – den skal konkurrere mod iPad

Efter lanceringen af deres nye laptop, blev det tid til at præsentere deres nye tablet MediaPad M5, der er bygget til at gøre det lettere at arbejde, være kreativ og produktiv.

Huawei har holdt designet på MediaPad M5 enkelt, og tydeligvis så det minder om deres ærkekonkurrent, Apples, iPad. Det er ikke en kritik – det giver MediaPad M5 et meget elegant udseende.

For at gøre tabletten mere solid, har Huawei udstyret den med et specielt solidt glad, et såkaldt 2,5D-skærmglas. Det kendes fra smartphones, hvor det er den gyldne middelvej mellem en flad 2D-skærm og en buet 3D-skærm. Når denne teknologi ikke har været brugt på tablets før, er det fordi det har været umuligt at producere på en tablet. Men nu er det lykkes for Huawei.

Sammen med den nye tabet, lancerede Huawei også deres M-Pen, der igen minder meget om Apples Pencil, og som skal gøre det lettere at være kreativ når du arbejder på tabletten. Huawei har også øget følsomheden som gør den meget præcis.

Derudover at Huawei justeret lidt på Android OS, så MediaPad M5 fungerer bedre som arbejdsredskab på farten, som for eksempel med mulighed for desktopvisning, en menulinje i bunden og et software-design, der kan have flere vinduer åbne samtidig.

Huawei har arbejdet sammen med lydeksperter fra Harman Kardon om at skabe den bedst mulige lydoplevelse til brugere, der vil se film, spille spil eller underholdes på anden vis. Det indebærer blandt andet, at den lille version af MediaPad M5 (8,4 tommer) har to højtalere, mens den store model (10,8 tommer) har hele 4 højtalere og med HD-lyd. Begge udgaver giver en fantastisk lyd, hvor selv de tunge beats beholder sin dybde. Den nye generation har derudover en ‘AK4376 audio chip’, der understøtter Hi-Res-lyd, hvilket er højeste standard på markedet.

Huawei MediaPad M5 en såkaldt ‘Eye comfort’-tilstand, hvor det blå lys fra skærmen kan slås fra for en bedre og mere behagelig læseoplevelse. Derudover kan farverne automatisk tilpasse sig lyset i omgivelserne, og billeder justeres automatisk, hvis de eksempelvis er utydelige eller med for lav kontrast. Displayets høje kvalitet skyldes teknologien, ClariVu 5.0.

Batterilevetiden har Huawei også arbejdet med. Der er 5.100 mAh/7.50 mAh batteri i den nye laptop, og det giver en batterilevetid på op til 11-12 timer. Samtidig har de nye MediaPad’s en ‘Quick Charge’-teknologi, der kan lade batterierne fuldt op igen på lige under to og tre timer for henholdsvis den mindste og største M5-model. Ved hjælp af den kraftige Kirin 960 octa-core-processor og styresystemet Huawei EMUI 8.0 er gaming-oplevelsen i top, blandt andet fordi ressourcerne udnyttes og allokeres optimalt.

MediaPad M5 kommer i tre varianter:

  • Huawei MediaPad M5 (8,4 tommer)
  • Huawei MediaPad M5 (10,8 tommer)
  • Huawei MediaPad M5 Pro (10,8 tommer)

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?