Ny laptop fra Huawei udfordrer Apple

Den kinesiske smartphoneproducent har lige lanceret deres nye laptop, og den tager for alvor kampen op med Apple. MateBook X Pro har imponerende specifikationer og et design der ligner en tyndere og lidt mere elegant MacBook Pro

Dagen før årets store mobilmesse, Mobile World Congress, officielt åbner, lancerede Huawei deres nye laptop frem. Navnet er MateBook X Pro, og den er efterfølgeren til sidste års MateBook X. Både navn og design får tankerne hen på MacBook Pro, men det er så også der hvor lighederne stopper, for Huawei har tydeligvis tænk: ”Hvor mange teknologier kan vi proppe ned i MateBook X Pro, og så fået plads til yderligere et par stykker.

Huawei har udstyret MateBook X Pro med en såkaldt FullView-skærm, som de allerede gør på deres smartphones. Det princip overfører de nu til deres laptop, og det betyder at skærmen nu fylder hele 91% af skærmlåget, og til sammenligning fyldte skærmen på sidste års MateBook X 88%.

Skærmen er samtidig blevet en 3K-touchskærm med en opløsning på 3.000 X 2.000 pixels og det betyder at vi kan forvente en virkelig god HD-oplevelse fra MateBook X Pro. Samtidig har Huawei ændret lidt på skærmforholdet, så i stedet for det 16:9-forhold vi ser på de fleste laptops, så har MateBook X Pro et forhold på 3:2, og dermed får du faktisk langt bedre udnyttelse af skærmen. Jeg glæder mig faktisk ret meget til at teste MateBook X Pro når den kommer til Danmark.

Huawei har lavet flere andre små spændende innovationer med MateBook X Pro. De har blandt andet integreret fingeraftrykslæser i knappen der tænder for laptoppen, så du både tænder og logger på med et enkelt tryk på en knap.

De har også flyttet det indbyggede webkamera – for med en skærm stort set uden kant, så er der ikke plads til kameraet. Men Huawei har lavet en lille genistreg her. De har nemlig laet en lille knap på tastaturet (der i øvrigt både er fuld størrelse og minder utrolig meget om tastaturet på en MacBook), der vipper op når du skal bruge kameraet. Se det er fikst – ikke alene sparer det plads i skærmen, det betyder også at kameraet ikke kan aktiveres af en hacker, uden at du kan se det. Virkelig en fed funktion.

Så har Huawei lavet et såkaldt ”Shark fin” design af kølesystemet, og det betyder at de med mindre energi kan køle bedre.

Huawei var også ret stolte over lydsystemet. De bruger Dolby Atmos Sound System, og har udstyret MateBook X Pro med hele fire højttalere, hvor de adskiller frekvenserne så de kan opnå en bedre lyd. Det er en af de ting jeg også glæder mig til at teste.

Den kinesiske it-gigant er heller ikke gået på kompromis når det kommer til processoren. Den har fået en 8. generation Core i7 eller i5, og det bør virkelig give MateBook X Pro kræfter nok til at spare seriøst bagdel. Det skal kobles med, at Huawei også har givet den et dedikeret grafikkort, Nvidia GeForce MX150, så den har også masser af hestekræfter når det handler om grafik.

Rent teknologisk ser MateBook X Pro virkelig spændende ud, og den er har fået et tilsvarende slankt design. Den er bygget i sandblæst aluminium, og vejer kun 1,33 kg.

Endelig så skal jeg lige nævne batteriet, for den har fået et 57,4 Wh-batteri og sammen med energisparefunktionerne så lover Huawei har den kan holde op til 12 timer når den viser film, 14 timer når du arbejder og 15 timer hvis du surfer på nettet.

Når den nye MateBook X Pro kommer på hylderne, kan danskerne vælge mellem farverne Space Grey og Mystic Silver, og herunder kan du se specifikationerne.

DisplaySize: 13.9 inches
Type: LTPS
Screen-to-body ratio: 91%
Resolution: 3000x2000, 260PPI
Aspect ratio: 3:2
Viewing angle: 178 degrees
Color: sRGB 100% color gamut
Contrast: 1500:1
Maximum Brightness: 450 nits
Touchscreen: 10-point, anti-fingerprint
AppearanceDimensions (H × W × D): 304mm × 217mm × 14.6mm
Weight: approximately 1.33 kg
Color: Mystic Silver and Space Gray
Processor8th Generation Intel® Core™ i7-8550U processor
8th Generation Intel® Core™ i5-8250U processor
GPUNVIDIA® GeForce® MX150 with 2GB GDDR5 / Intel® UHD Graphics 620
Memory8GB / 16GB LPDDR3 2133MHz
Hard Drive256GB / 512GB NVMe PCIe SSD
Buttons and PortsOne touch power button
3.5-mm stereo headset jack
USB-C x2 (Both allow data transfer, charging and connection with MateDock 2 and one
supports Thunderbolt™ 3.)
USB-A x1 (USB3.0, max output 5V/2A)
WiFiIEEE 802.11a/b/g/n/ac, 2.4/5 GHz 2x2 MIMO
BluetoothBT 4.1 (compatible with 3.0 and 2.1+EDR)
CameraFront camera: 1MP
Audio configurationQuad digital microphones and Quad speakers
BatteryMaterial: Lithium polymer
57.4Wh (Typical Capacity)
Local video playback: 12 hours
*Testing conducted by Huawei in Huawei’s laboratory environment
Power adapterHUAWEI MateBook Charger 65W
 For devices with a PD protocol: output 20V/3.25A, 15V/3A, 12V/2A, 9V/2A, 5V/2A;
 Otherwise: output 5V/2A;
Support multiple output modes, and quick charge for different devices.
AudioDolby Atmos Sound System
Featured
Applications
HUAWEI PC Manager
Microsoft Translator
Monitor Manager
Factory Reset
Eye Comfort Mode
About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?