Masser af hestekræfter i ny iPad Air

Apples nye iPad Air er en lille kraftkarl med ny M1-chip, 5G, et nyt forsidekamera og meget mere

Apple smider deres forrygende processor, M1, ned i stadig flere af deres mobile enheder, og nu er det så blevet tid til at iPad Air har fået en ny hjerne i form af den famøse M1 chip.

M1-chippen betyder blandt andet at tabletten bliver mere energieffektiv, så den uden problemer burde kunne køre en hel dag. De otte kerner i cpu’en skulle give en ydeevne der er op til 60% hurtigere, og en grafik der er mere end dobbelt så hurtig som forgående modeller. Alt i alt skulle du nu kunne redigere flere 4K-videostreams på en gang og spille grafiktunge spil uden problemer.

Kameraet har også fået overhaling, og forsiden er nu et 12MP kamera med ultravidvinkel og funktionen I Fokus. Det betyder at hvis du bruger forsidekameraet så videt automatisk panorere for at forsøge at holde dig i fokus, og dukker der flere personer op i billedet, så vil iPad Air automatisk forsøge at holde alle i billedet på en gang.

Bagsidekameraet er også et 12MP-kamera og her får du mulighed for at skyde skarpe billeder og ikke mindst videoer i 4K.

iPad Air understøtter nu 5G og WiFi 6, så der er masser af muligheder for at få den bedste og hurtigste forbindelse på tabletten.

Samtidig er usb-c-porten blevet opgraderet så den nu er dobbelt så hurtig som tidligere genreationer, og understøtter nu dataoverførsler på op til 10Gbps. Har du brug for at tilslutte en ekstern skærm via usb-c, så understøtter porten skærmen op opløsning på op til 6K.

Skærmen er en 10,9″ Liquid Retina-skærm der går helt kant, og der er – ikke overraskende – touch ID på tabletten.

iPad Air kommer på markedet d. 18. marts, men kan forudbestilles allerede i dag. til priser fra 5.300 kroner og op alt efter konfiguration.

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?