Nye iPads og nye Apple Watch

Tirsdag aften sendt Apple også et par nye iPads og et nyt smart ur på gaden

Udover de fire iPhones som Apple lancerede i tirsdags, så sendte de også et par andre spændende produkter på gaden.

Det første var en ny version af Apple Watch, Series 7, der blandt andet har fået en større, og mere avanceret skærm.

Apple Watch Series 7 har fået en redesignet altid-aktiv-Retina-skærm, der har større skærm og flade kanter, og dermed bliver det den største skræm på et Apple Watch til dato.

Apple lover at skærmen har næsten 20% mere skærmflade og smalle kanter på kun 1,7mm, hvilket er 40% mindre end på Apple Watch Series 6. Uret fås i både 41mm og 45mm og skærmen har markant mere lysstyrke end forgængeren.

Apple har også opdateret brugergrænsefladen, så der blandt andet er kommet større skrifttyper og en nyt QWERTY-tastatur, hvor QuickPatch gør det muligt at rykke eller swipe på tasterne, så du let kan skrive tekst ved at køre fingeren hen over skærmen.

Apple har også gjort uret mere holdbart, og så er det IP6X-certificeret og det er vandafvisende ned til 50 meter.

Uret har fået opdateringer til træningsformerne, Cykling, Træning og Faldregistering, så nu analyserer uret data fra GPS-funktionen, pulsmåleren, accelerometeret og gyrosopet, så det registrerer, hvornår du begynder at cykle, og mindre dig om at starte en træning med Cykling udendørs.

Faldsregistrering er også blevet forbedret, så nu tjekker uret også om du falder når du træner, og hvis du ikke rører dig efter et minut, så bliver der automatisk slået alarm.

Uret kommer på markedet i løbet af efteråret, men prisen er endnu ikke oplyst fra Apple.

To nye iPads

Det var også tid til at sende nogle nye iPads på gaden, og den første af dem er 10,2″ iPad, der er udstyret med en A13 Bionic-processor, funktionen I fokus (center stage), True tone og som udgangspunkt dobbelt så meget lagringskapacitet som forgængeren.

Den nye processor, A13 Bionic, skulle give 20% mere ydeevne end forgængeren, og ifølge Apple skulle det gøre den nye iPad op til tre gange hurtigere end den bedst sælgende Chromebook, og – stadig ifølge Apple – helt op til seks gange hurtigere end den bedst sælgende Android-tablet.

iPad 10,2″. Foto: Apple

Den har også kræfter nok til machine learning, og der betyder at den nu understøtter Livetekst i iPadOS 15, som bruger den indbyggede AI til at genkende tekst på et billede, som brugeren kan reagere på.

Den har fået et 12MP ultravidvinkelkamera på forsiden, og som sagt sikrer funktionen I Fokus, at kameraet følger med når du bevæger dig rundt.

Skærmen er på 10,2″ og har True Tone på Retina-skærmen. Den nye iPad er på markedet fra d. 24. september og får priser fra 2.799 kroner for WiFi-modellen, og fra 3.800 kroner for WiFi + Cellular-modellen. Alt efter kapaciteten du vælger naturligvis.

Den sidste nyhed fra Apple denne gang var deres iPad mini, der er udstyret med skærm fra kant til kant, A15 Bionic-chippen og funktionen I Fokus og 5G.

Den nye chip skulle gøre den op til 80% hurtigere end den tidligere generation, og så har den fået en usb-c-port. Den har fået nye kameraer og så understøtter den Apple Pencil.

Skærmen er på 8,3″ og af typen Liquid Retina der understøtter True Tone. Den nye skærm der går til kant, betyder at Apple har flyttet Touch ID til den øverste knap på iPad mini, og så understøtter den Apple Pencip 2. generation.

iPad mini er på markedet d. 24. september og prisen starter ved 4.299 kroner for WiFi-modellen og 5.599 kroner for WiFi + Cellular-modellen.

About Lars Bennetzen 3896 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?