Ny teknologi spænder ben for hver anden medarbejder

Virksomheder anskaffer ny teknologi for at forbedre medarbejdernes produktivitet, men for halvdelen af medarbejderne ender den med at skabe problemer i hverdagen, viser en ny rapport fra Lenov

Kunstig intelligens og IoT-enheder er blandt de foretrukne teknologier, virksomheder investerer i, når de forsøger at optimere arbejdsgange, øge produktiviteten og i sidste ende forbedre tallene på bundlinjen.

Teknologi ender dog i mange tilfælde med at skabe flere problemer, end den løser, viser en ny undersøgelse, som analysevirksomheden Walnut har foretaget på vegne af Lenovo.

Undersøgelsen kortlægger 1.000 europæiske it-beslutningstageres erfaringer med investering i og implementering af ny teknologi. Og konklusionerne er ikke udelukkende positive.

Alt for sjældent bliver medarbejderne tænkt ind i beslutningsprocessen, og det har betydning for deres produktivitet. 48 procent af de adspurgte svarer således, at de bliver udfordret i at udføre deres daglige arbejde, efter at ny teknologi er blevet implementeret i virksomheden.

Medarbejderne har ifølge undersøgelsen tendens til at blive overvældede af teknologiens kompleksitet og det tempo, forandringerne sker i. Det gælder fx for ny software, som medarbejderne ifølge 47 procent af de adspurgte beslutningstagere har svært ved at omfavne og blive bevendt med.

Hav altid medarbejderne for øje

Virksomheder og ledere bør have medarbejderne for øje i beslutningsprocesserne, når de vil investere i ny teknologi, anbefaler Giovanni Di Filippo, President i Lenovos Data Centre Group, EMEA.

At indtænke medarbejderne vil fx sige at tilbyde medarbejderne træning, at have fokus på forandringsledelse og vurdere ny teknologi ud fra spørgsmål, som sætter medarbejderne i centrum:

Er denne teknologi intuitiv? Hvordan er brugeroplevelsen? Skaber den flere udfordringer for medarbejderne, end den løser? Ved at svare på de spørgsmål forbedrer virksomheden sine muligheder for succesfuldt at implementere ny teknologi og høste gevinster som øget effektivitet og større grad af innovation.

Læs mere og hent rapporten her.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2957 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart