Ny ZenBook 14 kommer både med Intel- og ADM-processor i Danmark

ASUS har lige lanceret den nye ZenBook 14. ZenBook 14 er drevet af enten 10. Gen Intel Core eller AMD Ryzen 4000-serien CPU'er og indeholder et redesignet kant-til-kant-tastaturer, en lysstærk 400 nits NanoEdge-skærm, fuldfunktions USB-C porte med opladning, DisplayPort og Thunderbolt 3* samt en en HDMI-port i fuld størrelse

ZenBook 14 har en lysstærk firsidet NanoEdge-skærm med slanke rammer, der giver et skærmområde på 90%. Skærmen er i FHD opløsning med en lysstyrke på 400 nits, hvilket gør den til den mest lysstærke 14” fra ASUS til dato.

Det nye ergonomiske tastaturdesign går nu fra kant til kant hvilket også skaber plads til et ekstra sæt nyttige funktions-taster på højre side af tastaturet. For maksimal skrivekomfort vinkler det præcisionskonstruerede ErgoLift-hængsel automatisk tastaturet til den optimale skrivevinkel, når låget åbnes. Denne handling skaber også plads under computeren til ekstra luftstrøm.

Touchpad’en på ZenBook 14 er også blevet opgraderet og er nu 33% større end tidligere ZenBook 14 modeller. For nem indtastning af data findes der den produktivitetsforbedrende ASUS NumberPad 2.0, der giver et integreret LED-oplyst numerisk tastatur i fuld størrelse. Ved blot at tappe på ikonet på touchpad’en, tænder og deaktiveres den digitale numpad.

På den øverste skærm er der placeret et integreret infrarødt (IR) kamera, hvilket gør adgangskodefri ansigt-login hurtigt og nemt med Windows Hello. Det fungerer også i svage lysforhold, så adgang til ZenBook 14 er lettere og hurtigere end nogensinde.

Vælg selv ydeevne

ZenBook 14 lanceres med både AMD- og Intel-processorer. Dette er en unik ny mulighed for brugeren som nu kan vælge hvilken CPU, der passer bedst til deres specifikke arbejdsbyrde. Navngivningen for modeller med Intel processor vil være ZenBook 14 UX425 og modellerne med AMD processor vil være ZenBook 14 UM425.

ZenBook 14 UX425 udnytter kraften fra de nyeste 10. generation Intel Core-processorer – op til Core i7-1065G7. Disse processorer leverer hurtigere og mere responsiv ydeevne end den foregående generation.

På ZenBook 14 er de parret med den kraftfulde integrerede Intel Iris Plus-grafik, så brugerne også får mulighed for at arbejde med mere krævende arbejdsopgaver. ZenBook 14 UX425 kommer med op til 32 GB 3200 MHz LPDDR4x RAM og op til 1 TB PCIe SSD

ZenBook 14 UM425 lanceres også med den højt efterspurgte AMD Ryzen 4000-serie processorer – op til Ryzen 7 4700U. Disse processorer leverer hurtigere og mere responsiv ydeevne end den foregående generation. Brugerne vil her også få den integrerede AMD Radeon-grafik til de mere krævende arbejdsopgaver. ZenBook 14 UM425 kommer med op til 16 GB 3200 MHz LPDDR4x RAM og op til 512GB PCIe SSD.

God batteritid

I et så tyndt chassis har ASUS alligevel formået at finde plads til et stort 67wh lithium-polymerbatteri, der kan levere helt op til 22 timers batteritid.

ZenBook 14 understøtter den nye ASUS USB-C Easy Charge-funktion, som gør det nemt at oplade fra en lang række standard USB-C opladere.

Dette giver brugeren en langt større frihed når det kommer til opladning, da der nu findes en meget bredere vifte af muligheder, som f.eks via powerbanks, eller med hvilken som helst mobiloplader, hvis man skulle have glemt den medfølgende 65-watt oplader derhjemme. 

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3335 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?