Nye smarte ure fra Samsung, giver bedre indblik i sundheden

De nye Galaxy Watch5 og GAlaxy Watch5 Pro lover bedre indblik i søvndata, og skulle komme med et personligt design og forbedret holdbarhed

Samsung Galaxy Watch5 Pro. Foto: Samsung

Sammen med de nye foldbare mobiler, præsenterede Samsung også to nye ure i sidste uge, Galaxy Watch5 og Galaxy Watch5 Pro. Samsung fortæller at de nye ure skullew forme sundheds- og wellness-vaner via avancerede funktioner.

Galaxy Watch5 Pro skulle samtidig være Samsungs mest holdbare og funktionsrige ur til dato.

Galaxy Watch5 er udstyret med Samsungs BioActive-sensor, der første gange blev introduceret i Watch4-serien, og som kombinerer tre sundhedssensorer – optisk hjerterytme, elektrisk hjertesignal og bioelektrisk impedansanalyse. Sensoren skulle dermed give målinger på hjerterytme, iltniveau i blodet og stressniveauer.

Herudover kan uret overvåge blodtryk og EKG – når altså uret lige er blevet kalibreret.

Overfladen er blevet større på uret, og det betyder at det har mere kontakt med håndleddet, hvilket skulle give bedre registrering af sundhedsdata. Herudover lover Samsung at den indbyggede temperatursensor skulle give mere præcise afløsninger af din temperatur, takket være brugen af infrarød teknologi.

De opsamlede data skulle give en bedre forståelse, og analyse af, søvnmønstre gennem Sleep Scores, der overvåger søvnstadier, sammen med snorkeregistrering og iltniveauer i blodet.

Samsung Galaxy Watch5. Foto: Samsung

Uret fungerer, naturligvis, sammen med Samsung SmartThings, og kan automatisk indstille tilsluttede enheder som lys og AC til at give det bedste sovemiljø.

Batteriet er blevet 13% større, og lover at give otte timers søvnsporing med kun otte minutters opladning.

Skærmen er en Sapphire Crystal-skærm, der skulle være 60% hårdere.

Pro-versionen har fået et forbedret safirglas, der er endnu hårdere, samt et titaniumkabinet, der er fem gange mere holdbart.

Batteriet skulle være det største i Samsungs Watch-serie, og er 60% større end Watch4-serien.

Uret er bygget til folk der gerne vil bruge det udendørs, og kommer muligheden for at downloade vandre- og cykelture, og du kan få uret til at guide dig hjem, når din træning er overstået.

Begge ure er på markedet visse steder allerede nu, og i detailhandlen fra d. 26. august.

Galaxy Watch5 får en pris på 2.300 kroner for bluetooth-versionen og 2.700 for 4G-versionen.

Galaxy Watch5 Pro kommer til at koste 3.500 kroner for bluetooth-versionen og 4.000 kroner for 4G-versionen.

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.