Nyt dansk værktøj skal sikre virksomheder mod hackere

Hackerangreb mod dansk erhvervsliv er et tiltagende problem og har i de seneste år betydet milliontab for flere danske virksomheder. I samarbejde med blandt andre Dansk Industri, Dansk Erhverv, Center for Cybersikkerhed og Erhvervsstyrelsen gør domæneadministratoren DK Hostmaster det nu nemmere for virksomheder at få overblik over deres internetsikkerhed

Mere end halvdelen af danske virksomheder blev udsat for en eller flere sikkerhedshændelser i 2019. Det viser undersøgelsen “Cybercrime Survey 2019” fra den danske revisions- og konsulentvirksomhed PwC, som hvert år gør status over cyberkriminalitet i Danmark. Ifølge undersøgelsen, som er baseret på svar fra 325 virksomhedsledere, it-chefer og danske specialister, tæller ofrene for cyberkriminalitet både store, internationale virksomheder som A.P. Møller Mærsk og William Demant, og de helt små samt mellemstore virksomheder.

Blandt andre stod regntøjsproducenten Rains for skud, da de i sommeren 2020 mistede knap 7 millioner danske kroner som følge af et hackerangreb.

Nyt værktøj

Nu skal et nyt værktøj i form af webplatformen www.sikkerpånettet.dk gøre det lettere for danske virksomheder at teste og øge sikkerheden på deres hjemmeside og mailserver. Bag værktøjet står DK Hostmaster sammen med Dansk Erhverv, Dansk Industri, Center for Cybersikkerhed, Rådet for Digital Sikkerhed, e-mærket, Sundhedsdatastyrelsen, Forbrugerrådet Tænk, PwC og Erhvervsstyrelsen.

Med det nye værktøj er det ikke længere tidskrævende og omkostningstungt for virksomheder at styrke IT-sikkerheden. Ved at besøge sikkerpånettet.dk er det nemt at teste den nuværende sikkerhed på ens hjemmeside. Værktøjet fortæller, om der er mangler i sikkerheden – og i så fald hvilke. Efter testen modtager man en grundig vejledning i, hvad der skal gøres for at rette op på manglerne, så man har overblik og nemmere kan tage ansvar for sin IT-sikkerhed.

Med den her platform har det aldrig været nemmere for virksomheder at tage ansvar. Så vi håber virkelig, at der er mange virksomheder, der vil gøre brug af værktøjet, så vi sammen kan vinde kampen mod den stigende cyberkriminalitet og spare danskerne og danske virksomheder for tabte penge og ærgrelser

Jakob Truelsen administrerende direktør hos DK Hostmaster

Hackere bliver dygtigere

Ifølge Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed, er truslen fra cyberkriminalitet meget høj. Samtidig går teknologiudviklingen hurtigt, og det gør, at hackerne bliver stadig dygtigere til at finde veje ind i virksomheders og organisationers it-systemer.

Der er brug for et løft af grundniveauet for it-sikkerhed hos danske virksomheder. Mange oplever, at det er både svært og ressourcekrævende at sikre sig væsentligt mod cyberkriminalitet. Det nye værktøj, som DK Hostmaster lancerer, gør det tilgængeligt for flere at rette op på internetsikkerheden. Det er et vigtigt skridt på vejen og derfor meget velkomment.

Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2957 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart