Nyt gamingbrand fra Lenovo

Gameren er blevet stadig vigtigere for laptopproducenterne, og derfor er Lenovo nu klar med en ny serie af laptops der målretter sig netop mod det segment

Lenovo LOQ laptop serie. Foto: Lenovo

Lenovo er kommet rigtig langt siden de i sin tid overtog IBM og deres Thinkpad-serie af laptops, og senere da de købte tyske Medion. Slut er tiden, hvor Lenovo-laptops primært er rettet mod erhvervssegmentet, nu er det de private der satses på – ikke mindst dem der gamer.

Men hvor gaminglaptops traditionelt har ligget i den dyre ende, så ønsker Lenovo med deres nye LOQ-serie, at sigte mod et bredere publikum af gamere, så det er mere overkommeligt at komme i gang med en gaming-laptop.

Den nye serie af laptops indholder fire bærbare modeller, LOQ 16IRH8, LOQ 16APH8, LOQ 15IRH8 og LOQ 15APH8 samt den stationære LOQ Tower 17IRB8. Lenovo fortæller at de alle tager – designmæssig – inspiration fra deres high-end linje, nemlig Legion-serien.

De indeholder også alle Lenovos nye AI-chip, der dynamisk tilpasser ydeevnen så den passer til det du laver, og samtidig kun bruger den energimængde der er nødvendig.

Alle LOQ-enhederne kommer med Windows 11 og Lenovos egen Vantage-software, der skulle være med til at justere og maksimere ydeevnen. Yderligere kommer de med Nahimic-baseret 3D-lyd, der lover krystalklar lyd og kommunikation mellem spillerne.

De fire laptops kommer med 13. generations Intel Core-eller AMD Ryzen 7000-seriens cpu’er samt Nvidia GeForce RTX 40-seriens GPU’er. Skærmene kommer med en opdateringshastighed på 165Hz og fås både i 16-tommers WQHD+ (2.560 x 1.600 pixels) og 15-tommers WQHD (2.560 x 1.440 pixels).

De kommer også alle fire med 16GB DDR5 RAM og understøtter op til 32GB lagerplads samt op til 1TB PCIe SSD – hvilket dog ikke følger med når du køber en af disse laptops.

Lenovo LOQ Tower 17IRB9. Foto: Lenovo

Som en lidt spændende funktion, så er det også muligt at tilslutte grafikkortet direkte til skærmen via Nvidias MUX-switch. På den måde kan man helt undgå den integrerede GPU, og derved skulle spillene bliver mere flydende.

Endelig skal vi også lige kigge på deres stationære gamer-pc, nemlig Lenovo LOQ Tower 17IRB8, rettet mod gamere på begynderniveau. Den får også op til 13. generations Intel Core i7-13700-processor og op til de nyeste grafikkort i Nvidia RTX 40-serien.

Hukommelsen kan udvides med op til 32 GB DDR4 RAM, og der er rigelig mulighed for også at udvide lagerpladsen med op til 2 TB. Computerne er udstyrede med Wi-Fi 6e og 2,5 GHz LAN-port, der begge sikrer lynhurtig og stabil netopkobling.

Hardwaren kommer i et rummeligt 17L chassis, der kan tilpasses i takt med, at gamingambitionerne vokser. Den blåstribede kabinetfront er en hyldest til Legion-arven, der samtidig giver bedre ventilation.

Du kan læse mere om hele serien her.

Her er de priser og lanceringstidspunkter som Lenovo har opgivet.

  • Lenovo LOQ 16IRH8 med Intel Core-processor lanceres i juni 2023 med priser fra 1.199 EUR.
  • Lenovo LOQ 16APH8 med AMD Ryzen-processor lanceres i juni 2023 med priser fra 1.149 EUR.
  • Lenovo LOQ 15IRH8 med Intel Core-processor lanceres i maj 2023 med priser fra 1.149 EUR.
  • Lenovo LOQ 15APH8 med AMD Ryzen-processor lanceres i juni 2023 med priser fra 1.099 EUR.
  • Lenovo LOQ Tower 17IRB8 med Intel Core-processor lanceres i juni 2023 med priser fra 799 EUR.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

About Lars Bennetzen 3899 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.