TEST: JBL Live Flex har god komfort og ganske fin lyd

Komfort og god lyd går ikke altid hånd i hånd. Men med Live Flex rammer JBL nu ret godt

JBL Live Flex. Foto: JBL

Indrømmet – når jeg skal lytte til musik så foretrækker jeg over-ear-headset. Men in-ear-headset har sine fordele, og de helt trådløse er virkelig lette at have på og med sig. Men det er ikke altid jeg har haft den gode oplevelse med JBLs in-ear-headsets. Nogle gange har lyden drillet, andre gange har komforten ikke været helt på plads. Men det skal dog også lige siges, at ofte rammer JBL rigtig godt med både lyd og komfort.

Det er så lige hvad der er tilfældet med dette headset. JBL Live Flex er, som antydet, et in-ear headset helt uden ledninger – ofte kaldet True Wireless. Men det er ikke helt som alle andre in-ear-headsets, hvor der ofte er en øreprop der skal presses ind i øret. Jeg oplever tit at de ørepropper kan sidde meget hårdt i øret, og når de har siddet et stykke tid, bliver det ukomfortabelt at have dem på.

Men det er så ikke tilfældet her. JBL Live Flex hænger i øret på samme måde som vi kender fra f.eks. AirPods. Det gør det langt mere komfortabelt at have dem på, og jeg har brugte Live Flex i lange periode ad gangen, uden på nogen måde at føle at det blev “for meget” eller irriterende at have dem på.

Test af hørelsen

Da jeg skulle tage headsettet i brug, gik det i starten helt som normalt. De blev parret via Bluetooth, og herefter kunne jeg finde dem i JBLs app. Men nu blev det så lidt anderledes, og faktisk ret spændende. For der er kommet en ret fed test af hørelsen.

JBL Live Flex. Foto: JBL

Den kører gennem 18 trin, 9 til hvert øre, hvor man bliver præsenteret for en lyd i forskellige frekvenser. Lyden gentages med forskellige lydstyrker, og så længe man kan høre den, skal man holde en knap nede på mobilen. Når man ikke længere kan høre dem, så skal man bare slippe.

Jeg blev så ret overrasket over, at der faktisk var frekvenser jeg overhovedet ikke kunne høre.

Med testen afsluttet justerer app’en så headsettet til at tage højde for hørelsen, og fordi man bliver præsenteret for lyden både med og uden den justering, var det hurtigt at fornemme, hvor stor forskel den test faktisk gjorde. Jeg var ret imponeret her.

Inde i app’en er der så også mulighed for at indstille styrken af støjreduktionen samt lege lidt med en equalizer. Begge ret fede funktioner.

Ret god lyd

Med headsettet sat op, gik jeg så i gang med at lytte til musik, og jeg nød faktisk at lytte til musikken med Live Flex i øret. Bassen var fin og fyldig og mellemtonerne var fine. Diskanten kunne dog godt have været lidt skarpere og måske have lydt af lidt mere.

Det samlede lydbillede var ganske godt, men jeg kunne godt mærke at det ikke helt havde den balance jeg ønskede. Men her kom equalizeren så til min hjælp. For jeg kunne ret let indstille lydbillede så det kom meget tættere på det jeg foretrækker – det kom ikke helt derhen, men det kom tæt på.

Samtalekvaliteten var ligeledes ret god – det var tydeligt at mærke, at JBL bruger en slags beam forming med de mikrofoner der lytter til talen. For det var meget begrænset med vindstøj der var at høre med headsettet på.

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%

Jeg kan rigtig godt lide JBL Live Flex. Det sidder virkelig godt i øret, det giver en god lyd og det har masser af gode funktioner i app’en – ikke mindst en overbevisende støjreduktion.

Men for et headset til omkring 1.300 kroner, havde jeg forventet et lidt mere komplet lydbillede, et hvor jeg ikke skulle justere før det kom nogenlunde derhen, hvor jeg gerne så det være.

Men alt i alt et fedt headset – og jeg er vild med komforten.

Du kan læse mere om JBL Live Flex her.

Det koster JBL Live Flex lige nu

About Lars Bennetzen 4014 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.